BLOOMBERG TÜRKİYE'DEKİ YEREL SEÇİMLERİ ANALİZ EDİYOR

Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimleri analiz eden Bloomberg, New York merkezli Medley Global Advisors llc adlı araştırma kuruluşunun yaptığı seçim anketini yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
BLOOMBERG TÜRKİYE'DEKİ YEREL SEÇİMLERİ ANALİZ EDİYOR

Buna göre AKP'nin oy oranı yüzde 40-45 arasında seyrediyor. AKP'nin arkasından gelen 3 partinin oy toplamı AKP'yi yakalayamıyor. Anketin hata payı 1.5 puan.


Ben Holland imzalı yazı, seçim anketinin yanısıra Başbakan Erdoğan'a yönelik ağır bir eleştiriyi de içeriyor.


ERDOĞAN TARZI DEMOKRASİ: 1 ADAM= BİR BUZDOLABI!

"Erdoğan tarzı demokraside bir adam= bir buzdolabı anlamına geliyor!" başlıklı makalede, elektrik parasını ödeyemeyen, çocularına yemek dahi sağlayamayan Tekin Geze adlı Tunceliliye bir çamaşır makinesi ve bir buzdolabı verildiğini, Geze'nin de bunları çalıştıracak parası olmadığı için her ikisini de kutusunu dahi açmadan evinde damın akmadığı bir yere koyduğu ifade ediliyor.

Holland bu durumu, "Son iki yıl içinde iktidarını devirmek isteyen generallerle ve savcılarla mücadele eden Erdoğan şimdi kesenin ağzını açtı!" sözleriyle yorumluyor.


55 yaşındaki Erdoğan'ın kendisine 2002'den sonra rekor büyüme getiren IMF destekli ekonomik programdan saptığını kaydeden Holland, tüm bunlara rağmen AKP'nin arkasından gelen 3 muhalefet partisinin toplamından daha fazla oy almasının beklendiğini de yazıyor.


www.gazetevatan.com

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin