BKM, Güney Koreli şirketle el sıkıştı! İşte ilk projeleri

Habertürk yazarı Mustafa Doğan açıkladı: İki dev şirket daha Türkiye pazarına girme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
BKM, Güney Koreli şirketle el sıkıştı! İşte ilk projeleri

Habertürk Gazetesi yazarı Mustafa Doğan, İki dev yapım şirketinin, Türkiye piyasasına girmeye hazırlandığını kaleme aldı. Doğan, Medya ve eğlence şirketlerinden CJ E&M, BKM ortaklığıyla pazara girmeye hazırlandığını da söyledi.



Mustafa DOĞAN / HABERTÜRK



Dünyaca ünlü iki şirket Türkiye pazarına giriyor



Türk dizilerinin yurtdışında elde ettiği başarı, dünyaca ünlü şirketlerin ülkemize olan ilgisini artırıyor.



Endemol Shine Türkiye, MBC Group ortaklı O3, Netflix, Sony Pictures Television Networks, Karga Seven Pictures derken iki dev şirket daha Türkiye pazarına girme kararı aldı.



İlk haber, son dönemde uyarlama yapmak için sık sık kapılarını çaldığımız Güney Kore’den.



Ülkenin önde gelen medya ve eğlence şirketlerinden CJ E&M (Geçen yıl Mars Cinema’yı satın alan CJ CGV de grubun çatısı altında bulunuyor), Türkiye’de yerli içerik üretimine başlama kararı alıp Türk Üretim Birimi kurdu. Partner olarak da BKM ile el sıkıştı.



Kore-Türk ortak yapımı ilk proje, Çin’de 30 milyon doların üzerinde hasılat elde eden, 2013 yapımı ‘A Wedding Invitation’ın uyarlaması ‘Acı Tatlı Ekşi’.



Andaç Haznedaroğlu’nun yönetmen koltuğunda oturacağı filmde, ‘Aşk Yeniden’ dizisinde iyi bir sinerji yakalayan Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy kamera karşısına geçecek.



2014 yılında Kore’de hit olan ‘Miss Granny’yi de uyarlayacak şirketin uluslararası direktörü Mike Kim, “Bu yeni birimi kullanarak işimizi ortak üretim, yerel dağıtım ve Türk televizyon dizisi üretimi olarak genişletmeyi planlıyoruz” açıklamasıyla dizi projelerinin sinyallerini de verdi.



Yolları açık, gişeleri bol olsun. Olsun ki yeni projelerin önü açılsın.



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin