BirGün yazarı Gezi penguenleriyle röportaj yaptı!

Ümit Alan, Takvim'in haber müdürüne atıfta bulunarak 'Ağaçla yapılan röportajı' hatırlattı ve Gezi döneminde çok konuşulan penguenlerle yaptığı röportajı köşesinden aktardı.

Google Haberlere Abone ol
BirGün yazarı Gezi penguenleriyle röportaj yaptı!

BirGün gazetesi yazarı Ümit Alan, Gezi direnişinin 3. yılı dolayısıyla, Gezi'nin sembolü haline gelen penguenlerle röportaj yaptı.



Polisin Gezi döneminde halka orantısız şiddet kullandığı görüntülerin ana akım medyada yer almaması ve CNN Türk'ün penguen belgeseli yayınlamasıyla gündeme gelen penguenler, 3 yıl sonra Alan'ın röportajıyla dile geldi. 



İşte, Alan'ın ağaçla röportaj yapan Takvim'in haber müdürü Mevlüt Yüksel'e de gönderme yaptığı o röportaj:



O gün CNNTürk ekranlarında yer almanız çok konuşuldu, neden o günü seçmiştiniz?



Abicim biz tercih etmedik. Birileri panikleyince bizi öne sürdü. O vakte kadar ne bileyim Neşeli Ayaklar gibi, Madagaskar Penguenleri gibi prestijli yapımlarla, karikatür dergisiyle biliniyorduk. Jim Carrey’nin oynadığı filmimiz, Tarkan’ın seslendirdiği belgeselimiz vardı, sonra bir anda ayağa düştük. Yine de o günlerde medyada biraz da olsa utanma vardı diye düşünüyorum. Çarpıtmak yerine görmezden gelmeyi tercih ediyorlardı, bizi öne sürdüler. O gece rakip kanallardaki yemek programları yerine bizim sembolleşmemiz yine de biraz gurur verici. Başka haber kanalında Vedat Milor bile vardı yani o gece. Yine de biz konuşulduk. Gel gör ki, bugün çıkıp iş adamlarına para filan saydırıyorlar. Onların reytingi var abi, biz penguen penguen takılıyorduk öyle. Yetmiyor artık.



Yetmiyor deyince, bugünlerde yine program teklifleri alıyor musunuz?



Günah keçisi olduğumuz için –bazı keçi arkadaşlarımı tenzih ederim- fazla teklif yok bu sıra. Sansür işleri kesatlaştı. Haber bültenlerine dikkat et çakallığın bini bir para; –çakal arkadaşlarımı da tenzih ederim, insan çakallardan söz ediyorum- bültenin yarısında balık pazarında dolaşıyorlar. Penguenler için yemek programı gibi yani. Bizim için hava hoş da insan izleyecek yani bunları.



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin