'Bir teknolojik inovasyoncu olarak Hazreti Nuh!'

Akademisyen Yavuz Örnek, TRT'deki Öteki Gündem programında 'Hz. Nuh, oğlu ile cep telefonuyla görüştü' demişti.

Google Haberlere Abone ol
'Bir teknolojik inovasyoncu olarak Hazreti Nuh!'

Sunuculuğunu Pelin Çift'in yaprığı TRT'de yayınlanan Öteki Gündem programına konuk olan akademisyen Yavuz Örnek, "Hz. Nuh, oğlu ile cep telefonuyla görüştü" demiş ve gündem olmuştu. Hürriyet yazarı Gülse Birsel de bu açıklamaları köşesinde kendi üslubuyla değerlendirdi.



Gülse BİRSEL / HÜRRİYET



Bir teknolojik inovasyoncu olarak Hazreti Nuh!



Sayın hocamız TRT’de Öteki Gündem programına çıkmış. Nuh tufanı konuşuluyormuş. Hocamız da muhtemelen Nuh’un gemisine dair detaylar hakkındaki görüşleri için programa davet edilmiştir diye düşünüyorum. Yani işte, o dönemde gemiler nasıldı filan gibi... Ama belli ki Dr. Yavuz Örnek bilimin farklı disiplinler arasında bağ kurması gerektiğini bilen bir şahıs! Denizcilikle ilgili pek konuşmamış. Bunun yerine insansız hava araçlarından, nükleer enerjiden, cep telefonlarından bahsetmiş. Yalnız olay hala Nuh tufanı zamanında geçiyor, dikkatinizi çekerim.



* * *



Yavuz Örnek Hoca, Hz. Nuh’un çelik levhalardan yapılmış nükleer enerjiyle çalışan bir gemi yaptığını, kendisine inanmayan oğlunu da cep telefonuyla konuşarak ikna ettiğini söylüyor. Ya Hz. Nuh’un oğlunu zaten anlamak mümkün değil. Baban milattan önce nükleer enerjiyi ve cep telefonunu bulmuş, sana “Oğlum gel, dünyayı sel basacak, herkes kendini kurtarır sen ortada kalırsın” diyor, sen muhtemelen yine babanın icat ettiği WhatsApp’dan “Baba ok, tünele giriyorum çekmez, bye” filan yazıp adamı kaale almıyorsun. Bunun üzerine adam bizzat aramak zorunda kalıyor. Ayıp. Nuh tufanına bambaşka bir gözle bakıyorum şu an.



Hayır konu bitmiyor, Yavuz Hoca’nın ‘bilim adına’ yaptığı açıklamalara göre, Hz. Nuh oğlunu aldırmak için insansız hava aracı yolluyor.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN



'Bir teknolojik inovasyoncu olarak Hazreti Nuh!'


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin