Bir gazeteci daha üst düzey görevinden istifa etti!

Basın İlan Kurumu'ndan (BİK) yeni bir istifa haberi geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bir gazeteci daha üst düzey görevinden istifa etti!

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay’dan sonra, 2015 Yılı 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için BİK’ten bir isim daha istifa etti.



Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un basın danışmanlığını yapan ve son olarak BİK’te üst düzey yöneticilik yapan Mustafa Canbey memleketi Balıkesir’den milletvekili adayı olmak için görevinden ayrıldı.



Gazeteci, yazar ve akademisyen Mustafa Canbey, 1975 yılında Balıkesir’in İvrindi ilçesinde doğdu. 1993 yılında Balıkesir İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandı.



Medya sektörüne henüz üniversite eğitiminin ilk yıllarında giren Canbey, yükseköğrenimine paralel olarak, ilerleyen yıllar içinde pek çok gazete ve dergide muhabirlikten istihbarat müdürlüğüne uzanan çeşitli görevler üstlendi.



Çalışma hayatıyla birlikte başarıyla yürüttüğü lisans eğitiminin ardından, aynı üniversitenin Halkla İlişkiler Bölümü’nde de yüksek lisansını tamamladı.



Akademik kariyeri sırasında 'Siyasal İletişim' alanı üzerine yoğunlaşan Canbey, 'Liderlerin Markalaşması Üzerine Bir Analiz' konulu tezi hazırladı ve bu çalışma üniversite senatosu tarafından onaylanarak yayımlandı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de doktora çalışmalarına devam eden Canbey, 'Medya, kamu diplomasisi ve algı yönetimi' üzerinde doktora çalışmasını sürdürüyor. Canbey’in 2008 yılında yayınlanan ve ilk kitabı olan 'Cephede Bir Muallim: Şehit Ethem' adlı eseri var.

 

Gazetecilik kariyeri boyunca Türkiye siyasi hayatını çok yakından takip eden ve bu alanda yüzlerce haber, analiz, değerlendirme ve röportaj yazıları hazırlayan Mustafa Canbey, Refah Partisi, Fazilet Partisi, Has Parti ve Ak Parti’nin doğuş, gelişim, dönüşüm süreçlerine tanıklık etti. Türk siyasî hayatında etkin olduğu süre boyunca Has Parti’de Genel Başkan Başdanışmanlığı yapan Canbey, Has Parti’nin 2012 yılında o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütünleşme davetine icabet ederek Adalet ve Kalkınma Partisi saflarına katılması sürecinde, kurucu kadronun diğer üyeleriyle birlikte AK Parti’ye geçti.



Son sekiz yıldan bu yana ÖNDER bünyesinde aktif bir yönetici olan Canbey, sırasıyla bir yıl yönetim kurulu üyeliği, beş yıl boyunca da genel başkan yardımcılığı yaptıktan sonra, 2014 yılı sonbaharından beri anılan derneğin genel sekreterliğini yürütmektedir.



Canbey, ÖNDER’deki bu görevinin yanı sıra, Türkiye Yazarlar Birliği, Yeşilay Derneği, Marmara Üniversite Mezunlar Derneği (MÜMDER) ve Cihannüma Derneği’nin de üyesi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin