Bild Genel Yayın Yönetmeni: Her şey değişti

Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yayıncılıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bild Genel Yayın Yönetmeni: Her şey değişti

Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Georg Diekmann, "Yıllar boyunca ağaçları, kağıt haline getirdik ve bu kağıtlara haberleri yaptık. Ertesi gün de bu haberleri bayilerde dağıttık. Bu 10 yıllar sürdü. Avrupa'nın en büyük gazete şirketi dijital yayın gerçekleştirdi ve yayınla ilgili her şey değişti" dedi.



Diekmann, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen'in yönettiği oturumda, "dünyadaki teknolojik gelişmeler ve dijital devrim" ile ilgili bilgi verdi. 



Bild Gazetesi yöneticileriyle teknolojiye ayak uydurma, medya sektörüyle ilgili yenilikleri görme ve uygulama amacıyla ABD'de Kaliforniya'daki silikon vadisine gittiklerini, ancak burada bu dijital devrimin tüm sektörlerle ilgili olduğunu gördüklerini belirten Diekmann, "Yıllar boyunca ağaçları, kağıt haline getirdik ve bu kağıtlara haberleri yaptık. Ertesi gün de bu haberleri bayilerde dağıttık. Bu 10 yıllar sürdü. Avrupa'nın en büyük gazete şirketi dijital yayın gerçekleştirdi ve yayınla ilgili her şey değişti" diye konuştu. 



Diekmann, yeni neslin daha fazla haber tükettiğini ancak bunu kağıt üzerinden yapmadığına dikkati çekerek, artık kağıt gazete iş modelinin sona ermeye başladığını bildirdi. 



Dünyanın en başarılı dijital şirketlerinin ABD'deki silikon vadisinde bulunduğunu, inovasyonun orada çok iyi durumda olduğunu belirten Diekmann, dijital bir mecra olmasına rağmen silikon vadisinin insanların fiziksel anlamda çok fazla bir araya geldiği bir merkez olduğunu, orada ilk olarak 17 yaşında, bilgisayar ve kodlama dehasıyla tanıştıklarını anlattı.



Diekmann, silikon vadisinde eğitim, bilgi ve yatırımdan oluşan eşsiz bir üçgen bulunduğunu anlatarak, "Bu ortam içinde sürekli bir üretkenlik var. Çünkü Stanford Üniversitesi son derece sınırsız imkanlar sunuyor. O nedenle uluslararası teknoloji ve çözüm arayan şirketler, onlarla işbirliğine girmeye çalışıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir üçgen yapıyı bulamıyorsunuz" ifadesini kullandı.



ABD'nin teknoloji anlamında dünyanın 2 yıl önünde olduğunu, silikon vadisinin de 2 yıl ABD'nin önünde yer aldığını kaydeden Diekmann, şöyle devam etti:



"100 yıl öncesine gidersek sanayi devriminde Almanya teknoloji öncülüğü yaptı ancak bu artık ortadan kalktı. ABD'de bir kültür farkı var, fırsatlardan bahsediyoruz. Örneğin 2012 yılında Google'ın insansız araçları otoyollara çıktı. O zaman Kaliforniya valisine 'insansız araçların karıştığı bir kaza olursa, kim sorumlu tutulacak' diye bir soru yöneltilmişti. Google'ın kurucuları o zaman bu soruya, 'insansız hava araçları sokağa çıktığında ışıklara bağlı kazalar olmayacak. Çünkü ışıklara bile ihtiyaç kalmayacak' diye yanıt vermişti. Bu teknolojiye ne kadar güvendiklerinin göstergesi."



Diekmann, dijital devrimin her geçen gün geliştiğini hatta dijital devrimin içinde dahi bir dijital devrimle karşı karşıya olduklarını vurgulayarak, masa üstü ve dizüstü bilgisayarların yerini tabletler ve mobil cihazların aldığını, mobil internet sağlayıcıların mevcut internet sağlayıcılarından daha etkin hale geldiğini belirtti. 



Uluslararası gıda şirketlerinin dijital teknolojiyi kullanmaya başladığını, mobil cep telefonları vasıtasıyla takip ettikleri müşterilerini, başka bir restoran veya kafeye gittiğinde mesaj aracılığıyla, "Bize gelin size kahve ücretsiz kahve ikram edelim" teklifini ilettiğini anlatan Diekmann, bunun çok kısa bir sürede tüm dünyada yaygınlaşacağını söyledi. 



Diekmann, insanların sabah kalktıklarında ilk olarak cep telefonuna baktığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 



"Almanya'da 28 milyon kişi twitter kullanıyor. Amiyane tabirle Facebook'un 1,4 milyar vatandaşı bulunmakta. Facebook, Çin ve Hindistan'dan sonra dünyanın üçüncü büyük ülkesi. Türkiye genç nüfusuyla dijital alanda başarılı olabilir. Çünkü dijital dünya gençlere hitap ediyor. Artık, babalar çocuklarına değil, çocuklar babalarına eğitim veriyor."



Silikon vadisine gidenlere "yaratıcılık" enfeksiyonunun bulaştığını anlatan Diekmann, "Silikon vadisinde her gencin bir şirket kurduğunu görürsünüz. Çünkü en önemlisi başarısız olma kültüründen geçiyor öğrenciler. Bu muazzam bir bilgi. Orada insanlar, '3 yıl üzerinde çalıştım, denedim ama başarılı olamadım. Bu hatayı bir daha yapmayacağım' diyor" diye konuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin