Beyoğlu Sineması ile ilgili yeni gelişme

İstiklal Caddesi’nin tarihi sinema salonlarından Beyoğlu Sineması için mücadele devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Beyoğlu Sineması ile ilgili yeni gelişme

Beyoğlu Sineması'nın kapanacağının açıklanması üzerine harekete geçen sinema yazarı Cem Altınsaray ve sinema severlerin mücadelesi devam ediyor.



Cem Altınsayar, bugün sosyal medya hesaplarından bir bilgilendirme yaparak, sinemanın bir sponsorla anlaştığını ve tadilata gireceğini açıkladı. Altınsaray ayrıca, henüz sinemanın borçlarını ödemeye yetecek sayıda kart satışı yapılamadığını da söyledi.



İşte, Cem Altınsaray'ın yaptığı o açıklama;



13 Haziran'da Beyoğlu Sineması’nın ay sonunda kapanacağı ilan edildi. 10 yıldır zorlukla ayakta duran işletme zamana daha fazla direnemedi. Zamandan, zamanın koşullarından da öte film piyasasına olan birikmiş ciddi bir borç bakiyesi işletmenin devamını olanaksız hale getirdi. Bu noktada Utku Ögetürk'le el ele verdik ve bir sadakat kartı projesi geliştirdik. Sinema sadece film göstererek borçlarından kurtulabilecekti. 3 Temmuz'da kartın lansmanını yaptık ve halihazırda oluşmuş kamuoyu, basın ve sosyal medyanın müthiş ilgisi sayesinde hızla kart satmaya başladık. Satışlar bir müddet çok iyi gitti ve biz dostumuz da olan alacaklılara borcumuzun taksidini gününden de önce ödeyebilmenin gururunu yaşadık. Günaşırı başka istikamete giren ülke gündemine, aşırı sıcaklara, depreme, sele vb. her şeye rağmen yaz ortasında 1000'den fazla kart sattık. Gazeteci dostlarımız, oyuncu arkadaşlarımız, yazarlarımız, siyasilerimiz, pek çok değerli insan büyük destek verdi. Onlarsız yapamazdık. Geride ödenmiş 2, hala ödenmeyi bekleyen 3 taksit borcumuz var. Hala satmamız gereken kart sayısı siteden gerçek zamanlı olarak izlenebiliyor: beyoglusinemasikarti.com



Yaz bitsin, herkes tatilden dönsün diye bekledik. Gazetelere anlattım, bir kez de buraya yazayım: Hala çok ciddi desteğe ihtiyacımız var!



Şayet bunu yeterince açık ifade edebildimse bir diğer konuya geçmek istiyorum. Heyecandan tüylerim diken diken olarak bir duyuru yapmak!



Beyoğlu Sineması 1989 yılında ilk açıldığında zamanın neredeyse bütün ihtiyaçlarına cevap veren, fevkalade modern bir tesisti. Bilen bilir. Gelgelelim sene 2017 ve hepimizin malumu olduğu üzere 30 yıldır neredeyse bir çivi bile çakılmamış, köhnemiş ve yetersiz bir salon artık. Bizim Utku'yla öncelikli hedefimiz borcu kapatmak ve sinemanın açık kalmasını sağlamaktı. Ki çok şükür bu konuda ciddi bir mesafe katettik. İkinci hedefimiz de sinemanın bir daha borç batağına saplanmayacak, kendi ayakları üzerinde duracak, sağlam bir işletmeye dönüşmesiydi. Bunu sinemayı yenilemeden, günün ihtiyaçlarını karşılayan çağdaş ve estetik bir hüviyete getirmeden yapamayacağımızı adımız gibi biliyorduk. Haftalarca sponsor aradık ve sonunda sinemamızın meleği olacak güçlü ve ileri görüşlü bir firmayla yollarımız kesişti. Yarın yani 12 Eylül sabahı itibarıyla Beyoğlu Sineması'nı kısa bir süre için hizmete kapatıyoruz.



VE SİNEMAMIZ KÜLLERİNDEN DOĞUYOR!



Zaten sabırsızlıkla beklediğimiz Filmekimi'yle birlikte, yani 29 Eylül'de yepyeni salonumuzda, yeniden buluşmak üzere diyoruz!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin