Beşiktaş İnönü Stadyumu'na Iron Maiden'la veda

Iron Maiden konseri 26 Temmuz Cuma akşamı Beşiktaş İnönü Stadyumu’nda gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş İnönü Stadyumu'na Iron Maiden'la veda

Vodafone İstanbul Calling kapsamında, Pozitif Live tarafından düzenlenecek olan Iron Maiden konseri 26 Temmuz Cuma akşamı Beşiktaş İnönü Stadyumu’nda gerçekleşecek. Gecenin bir diğer ünlü ismiyse Thrash metal tarihinin en önemli gruplarından birisi olan Anthrax. Beşiktaş İnönü Stadyumu’ndaki son konser gününün açılışınıysa Voodoo Six yapacak. Bu yaz yıkılarak yeniden inşa edilecek İnönü Stadı, tarihi bir konsere ev sahipliği yapmış olacak.



Vodafone ana sponsorluğu ve Garanti Bankası resmi sponsorluğunda düzenlenen Vodafone İstanbul Calling, 16 Ağustos tarihine kadar devam edecek.



Grubun kariyerindeki 3. Dönüm noktası olarak adlandırılan Maiden England turnesi, 2004’te yayınlanan The Early Days DVD'si ve ardından 2005’te çıktıkları Early Days turnesinden izler barındırıyor. Bununla beraber 2008 yılında yayınladıkları Live After Death DVD'si ve 2008 yılında çıktıkları Somewhere Back In Time turnesi ile kendi Boeing 757 uçaklarında Bruce Dickinson kaptanlığında 45 günde 81 bin km yol yaparak 40 farklı ülkede toplamda iki milyondan fazla seyirciye ulaştı ve bu turne sonrasında satış rekorları kıracak “Flight 666” DVD’sine dönüştü. 



Son olarak 2011 yılında çıktıkları Final Frontier Dünya turnesi ile Avrupa’da stadyumları dolduran grup, bu sene de Maiden England ile 1988’de gerçekleşen Seventh Son of A Seventh Son turnesinden esinlenerek yaratılmış sahne tasarımı ve set-list ile rockseverlerin karşısında olacak.



Iron Maiden’ın solisti Bruce Dickinson, "Bu turneyi Türkiye’deki fanlarla paylaşacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Son gelişmiş teknolojinin de yardımıyla en son 1988 yılında Maiden England serisini yeni ve gelişmiş ışık sistemi, sahne dizaynı ve Eddie’nin bu parçaları yeniden canlandırması ile tekrar sahneye taşıyacağız” yorumlarında bulundu.



Steve Harris ise, Iron Maiden turnelerinin her yaştan izleyici ve takipçisi olduğunu belirterek, geçen sene Kuzey Amerika’da gerçekleştirdikleri konser serisini aynı şekilde bu turneye taşıyacaklarını belirtti. Ayrıca bu turnede çaldıkları parçalarla da çok beğeni topladıkları ileten Harris, Seventh Son, The Prisoner and Afraid To Shoot Strangers gibi daha önce çok sık çalmadıkları parçaların yanı sıra Iron Maiden hayranlarının favorileri olan The Trooper, Aces High, The Clairvoyant, The Number Of The Beast, Wasted Years ve Run To The Hills’ı seslendireceklerini iletti. “Bu turnenin açılışı o kadar heyecan verici ve unutulmaz bir hal aldı ki, aynı enerjiyi Avrupa’ya taşımak için sabırsızlanıyoruz” ifadelerini kullandı.



Tüm dünya tarafından en önemli rock grubu olarak nitelendirilen Iron Maiden, bugüne kadar toplamda 90 milyon albüm satışına imza attı. 58 ülkede toplamda 2000 performans sergileyen grup, son olarak yayınladıkları 15. albümleri The Final Frontier ile 28 farklı ülkede müzik listelerinde 1. sıraya çıktı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin