Beren Saat: Savaşımız bütün kadınları koruyabilmek için

Ünlü oyuncu, Fransız basınına röportaj verdi.

Google Haberlere Abone ol
Beren Saat: Savaşımız bütün kadınları koruyabilmek için

Ülkemizde 2010 yılında yayınlanan ve iki sezon süren Beren Saat ve Engin Akyürek'in başrolünü paylaştığı 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisi ödül aldığı İspanya'dan sonra Fransa'da da büyük ilgi görüyor.



Novelas TV kanalının satın aldığı dizinin afişleri Fransa'da metroları bile süslüyor. Dizinin Fransa'da gördüğü büyük ilgi üzerine Novelas TV ve Le Figaro gazetesi başrol oyuncusu Beren Saat'le röportaj yapmak için İstanbul'a geldi. Fransız basın mensuplarıyla Çırağan Sarayı'nda buluşan ünlü oyuncu, 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisi ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran 'me too' adlı kadın hareketi hakkındaki sorulara yanıt verdi.



"Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisinin İspanya'daki başarısı ve aldığı ödül için "Onur duydum" diyen Saat, "Mee too" hareketiyle ilgili şunları söyledi:



"Mee Too hareketinde kadınların duruşunu takdir ediyorum. Bizde Özgecan olayını yaşadık. Ben kendi yaşadıklarımı paylaştım. Pek çok kadın benzer şeyler yaşadığını belirtti. Birlik olunması ve bu savaşın neticesi önemli."



Fransız gazetecinin "Feminiz hareketi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise ünlü oyuncu  çok konuşulacak şu cevabı verdi:



"Şaşırtıcı şekilde ülkemde izm'le biten kavramlardan korkuluyor. Feminizm gibi... Çocukluk arkadaşıma evlatlarını feminist yetiştirmelerini öneriyorum. Feminizmden korkmamalı. Genelde kadınlar sesini çıkarmaya çekiniyorlar. Kültürel kodlardan dolayı... Halbuki devir değişti. Mantalite değişti. Kadınları korumaya yönelik önlemler önlemler var. Dünyada da, ülkemde de büyük gelişmelere sahit oluyoruz. Fakat sessiz de çok kadın var.  Alarmda kalmak lazım. Savaşımız bütün kadınları koruyabilmek için..."



Beren Saat: Savaşımız bütün kadınları koruyabilmek için


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin