'BEREN SAAT EN BÜYÜK DİZİ YILDIZIMIZDIR'

Memet Güler,"Beren Saat en büyük yıldızımızdır. Ne Tuba Büyüküstün, ne Bergüzar Korel çıtayı onun gibi yükseltemediler" şeklinde yorumlara yer verdi

Google Haberlere Abone ol
'BEREN SAAT EN BÜYÜK DİZİ YILDIZIMIZDIR'

Memet GÜLER\HT MAGAZİN


"Ve sonunda diziler liginin yaz boyunca kapalı kalan perdesi ardına kadar aralandı. Bütün kanallar, referandumun ertesinde, ellerindeki en iddialı yapımları geçen hafta boyunca birer birer görücüye çıkardı. Ekranda her gece birbirinden güçlü yapımlar, yılın bu en kritik reyting meydan muharebesinde kıyasıya, amansızca, acımasızca karşılaştı, kapıştı, yarıştı. Televizyon üzerine yazı yazmak, hele de şu günlerde tıpkı kanaldan kanala gezinmek gibi, oturup bütün gece derdi tasayı boş verip dizi izleyebilmek gibi iyice keyifli bir hal aldı.

Önce eskilerden başlayalım... Ezel, sezonu müthiş bir gala gecesiyle açtı. Haluk Bilginer ve Kıvanç Tatlıtuğ’un ekibe katılması ve dizinin iki çok yetenekli senaristinin bir yıl boyunca anlattıkları, seyirciyi ekran karşısına kilitleyen o öyküyü yeni sezonun ilk bölümünde Kenan Birkan ve Sekiz’in gelişiyle beraber yıkıp, yeni baştan kurmaları, Ezel’in bu sezonun da fenomeni olacağının apaçık kanıtıydı. Yaprak Dökümü finale doğru ilerlemesinin avantajını kullandı ve yine reytinglerde tavan yaptı. Eski dostlar, ilk haftasından belli oldu, reytinglerde dizi bitene kadar yine hep zirveye oynayacaklar. Zirvede başladıkları yarışı, yine zirvede bırakacaklar. Hanımın Çiftliği çok hareketli ve ateşli bir bölümle seyircisine merhaba dedi ve cuma gecelerinin reyting pastasının en büyük dilimini kimselere kaptırmayacağını bir kez daha belli etti. Türk Malı iki yeni transferiyle ve Şafak Sezer ile Binnur Kaya’nın muhteşem enerjisiyle yüksek irtifada girdi sezona.

POLAT ALEMDAR İNCİRLİK’İ BASTI
Kurtlar Vadisi Pusu ise tarihinin operasyonuna imza attı geçen hafta. Polat ve arkadaşları bu kez elçilik falan da değil, gidip doğrudan İncirlik’i bastılar. Onların seyircisi bu tür abartılı sahneleri severek, inanarak, sorgulamadan kabul ediyor. Diziyi takip etmeyenler ise Kurtlar’ı, Dünyayı Kurtaran Adam niyetine, bir komedi filmiymişçesine değerlendiriyor.

Gelelim yeni sezonun dizilerine... Hepsini bugün, bu sütunda anlatmak elbette mümkün değil. Bu yüzden geçen iki haftaya damgasını vuran Fatmagül’ün Suçu Ne ile başlayalım. Diğerlerini, hem de biraz daha pişmelerini de beklemek adına önümüzdeki günlere bırakalım. Kim ne derse desin artık bir kez daha kanıtlandı; Beren Saat bizim en büyük dizi yıldızımızdır. Ne Tuba Büyüküstün, ne Bergüzar Korel, çıtayı Beren’in çıkardığı yere koyamadılar. Fatmagül’ün Suçu Ne’nin ilk iki haftasında yakaladığı başarıyı elbette sadece Beren Saat’e bağlamak, kocaman bir ekibe, bu işe emek veren yüzlerce kişiye haksızlık olur. Ama sorarım size, eğer Fatmagül rolünde Beren olmasaydı, bu dizi böylesi bir etki yapabilir, bu yoğunlukta bir seyirci yakalayabilir miydi? Mümkün değil...

FATMAGÜL’ÜN YENGESİNE DİKKAT
Çarpıcı hikâyesiyle ilk bölümde hedeflerini tutturdular. Perşembe geceleri Kurtlar Vadisi Pusu’nun karşısına, Aşk-ı Memnu’dan sonra yine reyting pastasının hemen hemen yarısına hâkim olan bir dizi yapıp, koydular. Üstelik aslında daha yeni başlıyorlar. Henüz sorunu-soruyu anlattılar bu iki bölümde. Fatmagül’ü izlettirecek yanıtlar, daha dizinin senaristlerinin zihninde. Hele de Fatmagül’ün yengesi Mukaddes rolündeki Esra Dermancıoğlu gerçekten de devleşiyor. Yan karakterlerin bu olumlu katkısı, Fatmagül’ün Suçu Ne’nin başarı şansını iyice güçlendiriyor. Bilirsiniz, her sene bir dizi öne çıkar, diğerlerine göre. En çok o konuşulur, en çok o konuşturur. Deli Saraylı ve Öyle Bir Geçer Zaman ki’den de çok umutluyum ama, şimdilik yılın dizisi adaylığı konusunda şu ana kadar bütün işaretler, bahtsız Fatmagül’ün üzerinde.


Hepinize iyi haftalar..."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin