BBP KANAL D'Yİ KINADI

Helikopter kazası ile ilgili suikast iddiaları üzerinde tartışma sürerken dün akşam Kanal D Ana Haber’de, ABD’deki Fethullah Gülen ile yapılan bir telefon görüşmesi yayınlanması üzerine BBP kanalı kınadı.

Google Haberlere Abone ol
BBP KANAL D'Yİ KINADI

Gülen, konuşmasında, Yazıcıoğlu’nun bir suikaste kurban gitmiş olabileceğine dikkat çekiyordu. Ardından, Yazıcıoğlu’nun Ergenekon savcılarıyla defalarca görüşüp bilgi ve belge verdiği, "bir anlamda gizli tanık olduğu" iddia edilmesi ortalığı daha da heyecanlandırdı.

Gülen: Şüphe etmek lazım

Fethullah Gülen’le yapılan görüşme şöyleydi:

Gülen: Bu arkadaşın başına 4.5 defa böyle trafik kazası gelmiş. Onları atlatmaya çalışmış. Fakat bu defa farklı şekilde gitmiş. Şimdi bir yönüyle şüphe etmek lazım. Suizan etmek lazım. Bakmak lazım bu helikopter nasıldır filan.

Ses: Yani temizdir bizim insanımız. Böyle normal şeylerin ardında bir kısım hileler hurdalar aramaz.

Gülen: Aldanırsanız böyle kurban gidersiniz. Bir perşembe akşamı kurban gidersiniz.

Fethullah Gülen görüşmede, Eşref Bitlis’in ölümü ile BBP liderinin ölümü arasında ilişki kuruyor, "Bir yönüyle şüphelenmek lazım. Her şeyi kurcalamak lazım" diyor.

BBP Kanal D’yi kınadı
Kanal D haberin yayınlanmasından sonra BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi gece şu açıklamayı yaptı: "Yapılan yayınlarda haber kaynağı belirtilmediği gibi haberin doğruluğu da teyit edilmemiş, sadece bir iddiadan hareket edilmiştir. BBP olarak, Genel Başkanımızı bu tip olaylar içerisinde gösterme çabalarını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz. Hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla gerekli düzeltmelerin ivedilikle yapılmasını istiyoruz." www.milliyet.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin