BBC Earth, köpekbalıklarının sırlarını açığa çıkarıyor

BBC ekibinin üzerinde 2 yıl çalıştığı belgesel ekrana geliyor.

Google Haberlere Abone ol
BBC Earth, köpekbalıklarının sırlarını açığa çıkarıyor

BBC Earth'ün yeni belgeseli ilk bölümüyle 12 Temmuz Pazar günü, saat 19.00’da yayınlanacak. Belgesel, izleyicileri köpekbalıklarının gizemli dünyasında bir yolculuğa çıkaracak.



Paul McGann’ın anlatımıyla ekrana gelecek olan belgeselde; köpekbalıklarının nasıl avlandıkları, karmaşık sosyal hayatları, flörtleşmeleri, büyüyüp gelişmeleri, karşılaştıkları tehlikeler anlatılacak.



Yeni belgesel dizisi aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki 30’dan fazla köpekbalığı türünün farklılıklarını gözler önüne seriyor. Şimdiye dek hiç filme çekilmemiş halı (Wobbegong) köpekbalığından Grönland köpekbalığına, büyük beyaz köpekbalığı ve çekiç başlı köpekbalığı gibi klasik cinslerden karada yürüyenine kadar olağanüstü canlılar ekrana geliyor.



Bu bölümde, türünün en hızlısı olan Mako köpekbalığı ve sadece koku alma duyularını kullanarak dondurucu arktik sularda hayatta kalmayı başaran Grönland köpekbalı ekrana gelecek.



BBC Doğa Tarihi ekibi, ultra HD ve hızlı çekim kamera teknolojilerini kullanarak daha önce hiç ekrana yansımayan bu heyecan verici görüntüleri yakalayabilmek için iki yıl boyunca, kutup buzullarından tropik bataklıklara, gemi batıklarından mercan kayalıklarına onlarca yerde çekim yaptı. Toplam 2 bin 646 saatlik sualtı çekimlerinde 1,5 milyon litre oksijen tüketildi ve neyse ki sadece tek bir kamera köpekbalıklarına kurban verildi!



Her biri 50’şer dakika olmak üzere iki bölümden oluşan çarpıcı belgesel dizisi Köpekbalığı ilk kez, vahşi doğanın en inanılmaz sakinlerini ve hikayelerini ekrana getiren BBC Earth’te yayınlanıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin