Baykal'ı eleştiren gazetecinin işine son verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Deniz Baykal'ı eleştiren gazetecinin çalıştığı kanalla yolları ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Baykal'ı eleştiren gazetecinin işine son verildi

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Deniz Baykal'ı eleştiren gazeteci Ümit Aslanbay'ın halk TV'deki işine son verildi.



halk TV'de 'Sol Serit' programını sunan Aslanbay, işine son verilmesiyle ilgili "Halk TV'nin Baykal'ın kontrolünde olduğunu biliyordum ama onu eleştirdim diye işten atılacağımı tahmin bile edemezdim" açıklamasını yaptı.



Aslanbay, işine son verilmesinin ardından Bağımsız Gazetecilik Platformu P24'te bir yazı kaleme aldı.  



İşte, Aslanbay'ı o yazısı:



Gazetecilik bunu hep yapacak...



Halk TV'nin Baykal'ın kontrolünde olduğunu biliyordum ama onu eleştirdim diye işten atılacağımı tahmin bile edemezdim...



DSP, 1999’da iktidara geldiğinde, “Hükümet düşer, istikrar bozulur” kaygısıyla, ortağı Mesut Yılmaz hakkındaki bütün yolsuzluk dosyalarının reddi yönünde oy kullandı. “Sol”un bugünkü dile çevirirsek, “Hükümet olamamak, kuramamak” kaygısı ile ortaya koyduğu performans DSP’nin yolsuzluk aklama rekorunu kırmasına yol açtı. Tansu Çiller dosyaları ve örtülü ödenek gibi olayları kapatan, Refah ve Fazilet çizgisinin de sorunu aynıydı. İktidar olabilmek, iktidarda kalabilmek. Ama o bile “sol”a yetişemedi. Ardından ANAP VE DYP liderleri karşılıklı birbirlerini akladı. Bugünlere böyle geldik.

 

Mevzubahis iktidar olunca gerisi teferruat. Ama bunun sağlı sollu merkez siyasetin tiksindirici bir olguya dönüşmesi ve AKP’nin “Yenilikçiler” adıyla ortaya çıkabilmesindeki payı büyüktür.



Bütün bunlar biz gazetecilerin gözleri önünde oldu. Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin