Battlefield 1'e Türk imzası

Aliye Mutlu, 'Battlefield 1'de Makedonca bir ağıt seslendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Battlefield 1'e Türk imzası

Walt Disney dahil birçok yerli-yabancı yapımda yer alan Aliye Mutlu, şimdi de dünyanın en iyi video oyunlarından 'Battlefield 1'de 'Zajdi Zajdi' adlı Makedonca ağıtı seslendirdi. Oyunun soundtrack’i Youtube'da 1 milyondan fazla tıklandı.



Battlefield 1'e Türk imzası



Yeni single’ı “Kaktüs”ü piyasaya çıkaran Aliye Mutlu, bugünlerde yeni bir heyecan daha yaşıyor. Geçen yılki tanıtım videosu ile bir anda tüm oyun dünyasını kasıp kavuran, “Battlefield 1” oyununda seslendirdiği “Zajdi Zajdi” ağıtı, oyun fanlarının gönlünü fethetti.



İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera-Şan Bölümü’nün ardından eğitimine İngiltere’de devam eden Aliye Mutlu, Walt Disney’in uzun elemeler sonucu Pamuk Prenses’i emanet ettiği bir ses. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Tinker Bell gibi Walt Disney yapımlarında, hem de dizi ve sinema filmlerinde yer alan Aliye Mutlu, oyunculuğuyla da adından söz ettiriyor. Rol aldığı “Çalıkuşu” ve “Serçe Sarayı” dizilerinin şarkılarının yanısıra, başrollerinde Şener Şen ve Kenan İmirzalıoğlu'nun oynadığı “Kabadayı” filminin, Benjamin Walken Beladi tarafından bestelenen şarkılarını da seslendirdi. Aliye Mutlu önümüzdeki aylarda vizyona girecek, başrolünde yer aldığı sinema filminin heyecanını yaşarken, bir yandan da İngiliz film müziği bestecisi Michael Vickerage ile sinematik pop projesi üzerine çalışıyor.



Dünyanın her yerinden seçtiği çeşitli enstrüman ve insan sesleriyle, başta Hollywood filmlerine müzik yapan besteciler olmak üzere tüm dünyada geniş bir müşteri yelpazesine sahip, Hollandalı “Sonokinetic” şirketi, 2011 yılında “Aliye” adlı ses kütüphanesini yayınladı. Kendisiyle aynı adı taşıyan ses kütüphanesinin içeriğinde, tamamını Aliye Mutlu’nun seslendirdiği Balkan, Rumeli, Trakya’ya ait türküler, şiirler ve bölgeye has tınılarla oluşturduğu doğaçlamalar yer almakta… “Zajdi Zajdi”, “Aliye” ses kütüphanesinde yer alan 5 eserden biri…




Etiketler Walt Disney
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin