Başvurular başladı! AA'da dersler başlayacak!

AA Haber Akademisi sertifika programına başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Başvurular başladı! AA'da dersler başlayacak!

AA (Anadolu AjansıHaber Akademisi'nde gazeteci yetiştirmek amacıyla verilecek 'Ajans Haberciliği Eğitimi' için başvurular başladı.



AA Haber Akademisi, yurtiçindeki medya kuruluşlarında haber hizmet üretimini sağlayacak, değişime uygun, donanımlı yeni nesil gazeteciler yetiştirmek amacıyla eğitimlerini sürdürüyor.



'Ajans Haberciliği Eğitimi' kapsamında dört ay sürecek eğitim, 16 Kasım'da başlayacak ve 4 Mart'ta sona erecek.



Akademide eğitim almak isteyenler, 21 Ekim'e kadar başvuruda bulunabilecek.



Katılımcılar, Ankara'da gerçekleşecek eğitimin ilk iki ayında teorik dersler, üçüncü ayında branş dersleri, son ayında ise Anadolu Ajansı'nın deneyimli gazetecileri tarafından bölge müdürlüklerinde uygulamalı dersler alacak.



Ajans Muhabirliği Eğitimi'ne katılan öğrenciler, "Yeni Nesil Gazeteci" olarak yetiştirilecek. Öğrenciler, haber-kaynak ilişkisini kurabilen, haberi yazılı ve görüntülü şekilde elde edip işleyebilen, dünyadaki gelişen teknolojiye hakim, haber algısı açık, ülke ve dünya gündemini yakından takip edebilen çok yönlü haberciler olarak eğitilecek.



Eğitimlerde bütün faaliyetleri ölçülüp değerlendirilecek katılımcılardan program sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek.



Adaylar başvurularını, "www.aahaberakademisi.com/AjansMuhabirligiBasvuru.aspx" adresindeki başvuru formunu doldurarak yapabilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin