'BASININ ÖZGÜR OLMASI DEMOKRASİNİN YAŞAMASINDA VAZGEÇİLMEZDİR'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, basının özgür olmasının demokrasinin yaşaması ve gelişmesinde vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'BASININ ÖZGÜR OLMASI DEMOKRASİNİN YAŞAMASINDA VAZGEÇİLMEZDİR'

Başbakan Erdoğan, Türk basınında sansurün kaldırılması ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Toplumsal gelişmelere duyarlı ve sağlıklı değerlendirmelerde bulunabilecek bir kamuoyu, ancak özgür ve sorumluluğunun bilincinde bir basın sayesinde oluşabilir" dedi.
Meslek ahlak ve ilkelerine bağlı kalarak halkı, doğru, zamanında ve etkin bir biçimde bilgilendirmenin, gelişmelerden haberdar etmenin, basının temel görevi olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan şu değerlendirmede bulundu:
"Bu son derece hayati olan toplumsal görevi, bütün basın kuruluşlarımız, sansüre uğramadan, kısıtlanmadan, engellenmeden yerine getirebilmelidir.
Basınımız ve basın mensuplarımızın sorunlarına çözüm bulmak için hükümet olarak, basın kuruluşlarımızla işbirliği ve diyalog halinde sürdürdüğümüz çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz.
İnanıyorum ki, basınımız da faaliyetlerini kamu yararını gözeten bir anlayışla yürütmeye daha çok özen gösterecek, bütün bilgilendirmelerinde toplum üzerindeki etkisini hiçbir zaman unutmayacaktır.
Bu düşüncelerle, değerli hizmetlerini takdirle izlediğim, üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle ve özveriyle görev yapan tüm basın mensuplarımızın Basın Bayramı’nı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." ANKA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin