Basında Atatürk! Gün yüzüne çıktı

Atatürk’e ait en kapsamlı eser 'Basında Mustafa Kemal Atatürk (1912-1938)' koleksiyoner baskısıyla yayında.

Google Haberlere Abone ol
Basında Atatürk! Gün yüzüne çıktı

Koçak Yayın Grubu tarafından koleksiyonerlere özel, uzun ve titiz bir çalışmanın sonucu olarak hazırlanan, Osmanlıca, İngilizce, Fransızca yüzlerce yerli, yabancı gazete ve derginin 100 binden fazla sayfasının taranmasıyla ortaya çıkan 'Basında Mustafa Kemal Atatürk (1912-1938)', dönemin gazetelerinin 8 tıpkıbasım levhası ve 1 adet tam boy tıpkıbasım dönem gazetesiyle birlikte Koçak Koleksiyon markası altında ilk defa koleksiyoner baskı olarak yayımlanıyor.



Koleksiyonerlere özel sadece '1000 adet' özel baskı



Sadece 1000 adet basılan ve Atatürk'ün hayatı ve yaptıklarıyla ilgili günü gününe okunan, yaşandığı dönemin bakış açısını yansıtan çalışma, Atatürk ile ilgili merak edilenleri gün yüzüne çıkarıyor. 



Editörlüğünü İsmail Şen ve Şefik Memiş'in, akademik danışmanlığını Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vahdettin Engin ve Tarihçi Yrd. Doç. Dr. Arif Kolay’ın yaptığı eser, Koçak Yayın Grubu'nun Koçak Koleksiyon markasıyla ilk defa koleksiyoner baskı olarak yayımlanıyor.



Eser, 1912-1938 yılları arasında Atatürk'ün yerli ve yabancı basında çıkmış haberleri hakkında hazırlanmış 'ilk' ve 'tek' en kapsamlı kaynak olma özelliği taşıyor.



Basında Mustafa Kemal Atatürk (1912-1938), 432 sayfa, altın varaklı, deri ciltli ve özel olarak hazırlanmış deri kutusunda, 40x47 cm ebatlarında, isme özel numaralandırılmış sertifikasıyla beraber sunuluyor. Ayrıca dönemin gazetelerinin 8 adet tıpkıbasım levhası ile beraber 1 adet tam boy tıpkıbasım dönem gazetesi de bu eserin tamamlayıcıları olarak göze çarpıyor.



Çalışmada, sadece basında yer alan haberler verilmiyor, aynı zamanda bu haberlerin olay örgüsü bağlamında geçmişi ve geleceğiyle ilgili değerlendirmeler yapılıyor. Benzer çalışmalarla en önemli farkı da Atatürk'ün yaşadığı belirli bir dönemle sınırlı kalınmayıp, tüm hayatının ele alınması.



Eserin bir özelliği de Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptıklarını bugünün değil, dönemin hatta olayın gerçekleştiği günün bakış açısıyla yansıtması. Kitapla ayrıca, bugüne kadar görülmeyen; ama o dönemin basınında yer alan Atatürk fotoğrafları da gün yüzüne çıkarılıyor.



Basında Atatürk! Gün yüzüne çıktı



Basında Atatürk! Gün yüzüne çıktı - Resim : 2



Basında Atatürk! Gün yüzüne çıktı - Resim : 3


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin