Basın, sanat, spor ve iş dünyası 2014'te bu ölümlerle sarsıldı

Türkiye'de bu yıl sanat, sinema, spor, basın ve iş dünyasından tanınmış birçok isim yaşama veda etti.

Google Haberlere Abone ol
Basın, sanat, spor ve iş dünyası 2014'te bu ölümlerle sarsıldı

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, sanat dünyasındaki ilk kayıp 'Bizimkiler' dizisindeki 'Davut Usta' rolüyle hafızalarda yer eden Türk tiyatrosunun tanınmış ismi 72 yaşındaki Selçuk Uluergüven'le oldu. Uluergüven, uzun süre tedavi gördüğü Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hayatını kaybetti.



Marmaris'te geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan dizi ve sinema oyuncusu 26 yaşındaki Huban Öztoprak da 11 günlük yaşam mücadelesine yenik düştü. 



Bu yıl yitirilen önemli isimlerden birisi de tiyatro ve sinemanın usta ismi sanatçı Çolpan İlhan oldu. 78 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İlhan, sevenlerini üzdü. 



Türk sinemasının belli başlı kötü adam karakterlerinden olan ve bir süre 'Çocuklar Duymasın' dizisinde rol alan devlet sanatçısı Altan Günbay, tiyatro ve sinemada 'kötü adam' rolleriyle tanınan Süheyl Eğriboz, 'Ateş Böceği Yalçın' olarak tanınan ünlü komedyen Yalçın Otağı, 'Tosun Paşa' filminde canlandırdığı 'Küçük Enişte Bekir' karakteriyle ünlenen Tuncay Gürel, 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' dizilerinin yapımcısı eski tiyatro oyuncusu Güner Namlı, Yeşilçam'ın usta isimlerinden Behçet Nacaroğlu ve 'Bir Demet Tiyatro'da 'Numan' karakteriyle bilinen tiyatrocu Volkan Saraçoğlu da sinema ve tiyatro dünyasında kaybedilenler arasında yer aldı. 



Türk soyut resminin önemli sanatçılarından Erdal Alantar, şair yazar ve sinemacı Adnan Azar, senarist Ayşe Şasa, caz ustası ve trompetçi İlhan Feyman, klarnet virtüözü müzisyen Selim Sesler de 2014'ün veda edenlerinden oldu.



Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın oğullarından Şehzade Mehmed Abdülkadir Efendi'nin kızı 89 yaşındaki Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu da İstanbul'da hayatını kaybetti. Sürgünden 10 ay sonra 1925'te Budapeşte'de dünyaya geldiği için saray defterine kaydedilmeyen ve 'Küçük Neslişah' olarak bilinen Neslişah Sultan, yaşayan ikinci kuşak tek torundu. 



Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'Uzun Adam' şarkısını yapan Murat Göğebakan da uzun süre lösemi tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 



'Binnaz' şarkısıyla tanınan Bulgaristan doğumlu Ciguli, 'ünlülerin sünnetçisi' Kemal Özkan ve 'Mandrake' lakaplı sihirbaz Ertuğrul Işınbark, 2014'te yaşamını yitirdi.



Spor, siyaset, basın 



Eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Orgeneral Doğan Güreş, eski bakanlardan Rüştü Kazım Yücelen, CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, Türk atletizminin önemli isimlerinden Fenerbahçe'nin eski yöneticisi ve divan kurulu üyesi Eşref Aydın, teniste 'Hocaların Hocası' olarak bilinen eski tenis antrenörü Sarkis Harputlu da bu yıl yaşama veda etti. 



Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen'in 17 yaşındaki torunu Alp Ali Şen trafik kazası sonucu hayatını kaybederken, Anadolu Grubu'nun kurucusu İzzet Özilhan da bu yıl kaybedilenler arasında yer aldı. 



Avusturya'da kanser nedeniyle tedavi gören 66 yaşındaki gazeteci Ali Haydar Yurtsever de yaşamını yitirdi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin