Basın Özgürlüğü ödülü Ayşenur Arslan'ın

İGC ve Karşıyaka Belediyesi bu sene Basın Özgürlüğü ödülünü Ayşenur Arslan'a verdi.

Google Haberlere Abone ol
Basın Özgürlüğü ödülü Ayşenur Arslan'ın

Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte verdiği “Basın Özgürlüğü Ödülü”nün bu yıl ki sahibi, gazeteci Ayşenur Arslan oldu. 



Ayşenur Arslan ödülünü 25 Temmuz’da Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle 'Karşıyaka Belediye Başkanı' Cevat Durak ile 'Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı' ve 'İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı' Atilla Sertel’i elinden alacak. 



İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Karşıyaka Belediyesi yaptığı açıklamada, CNN Türk'de yaptığı "Medya Mahallesi" programında iktidara yönelik eleştirileri nedeniyle işten çıkarılmasına rağmen rağmen mesleğini yapma mücadelesini sürdüren Ayşenur Arslan'ı ödüle layık gördüklerini belirtti.



Bu sene ikinci kez verilen ödülün geçen seneki sahibi ise Nedim Şener olmuştu.



Ülkemizin içinden geçmekte olduğu sürece dikkat çekebilmeyi amaçladıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Tek gücü kalemleri olan gazetecilerin üzerinde giderek artan baskının ülkemizi sürüklediği uçurumu, Gezi Parkı eylemlerinde bir kez daha tanık olduk. İktidarla aynı görüşü paylaşmadıkları için, bu süreçte dahi onlarca gazeteci işsiz kaldı. Sayı her geçen gün artarken, baskılara boyun eğmeyen gazeteci dostlarımızın yalnız olmadıklarını bilmelerini istedik. Unutmayalım ki, basının özgürlüklerini kısıtlayanlar, hepimizin özgürlüklerini kuşatma altına almaktadır” dedi.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin