BASIN KONSEYİ GENEL SEKRETERİ'NDEN KINAMA

Basın Konseyi Genel Sekreteri Av. Ersü Oktay Huduti, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u ve Bozkuş'un düzenlediği basın toplantısında kendisinden zarf içinde para alan gazetecileri şiddetle kınadı.

Google Haberlere Abone ol
BASIN KONSEYİ GENEL SEKRETERİ'NDEN KINAMA

Huduti’nin verdiği bilgiye göre, Basın Konseyi üyelerinden Erdal İzgi, Konsey'e yaptığı başvuruda “Kars Belediye Başkanı tarafından, kendisinin basın toplantısına katılan gazetecilere zarf içinde 500’er lira dağıtıldığını” bildirerek “meslek etiği yönünden Konseyin konuyla ilgilenmesini” istedi.


Bilgisine başvurulan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş olayı doğrularken “Bu paraların, Belediye’nin faturalandırılmış abonelik ücretleri” olduğunu ileri sürdü. Bozkuş ayrıca paraların “Gazetecilerin sıkıntılarını bir an önce hafifletme amacıyla dağıtıldığını” ifade etti.


Basın Konseyi Genel Sekreteri Oktay Huduti, konuyla ilgili açıklamasında, “Gazetelerin abone bedellerinin basın toplantısı ardından, kapalı zarflar içinde dağıtılarak ödenmesi, hayatın olağan akışına aykırıdır.  Kaldı ki zarf içinde dağıtılan bu paralar gerçekten faturalandırılmış abonelik bedelleri olsa dahi, basın toplantısının ardından ve gazetecilik mesleğinin onuru hiçe sayılarak basın mensuplarına dağıtılması ve bu şekilde dağıtılan paraların basın mensupları tarafından kabul edilmesi, şiddetle kınadığımız bir ayıptır. gazeteciliğin saygınlığını korumak öncelikle gazetecilere düşer. Öte yandan başkalarının saygınlığını ve onurunu hiçe sayan bir Belediye Başkanına sahip olmak da Kars için bir talihsizliktir” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin