Basın camiası bir gazeteciyi daha kaybetti

Gazeteciliğe 1941 yılında başlayan deneyimli isim vefat etti.

Google Haberlere Abone ol
Basın camiası bir gazeteciyi daha kaybetti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, 1997 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Saim Tunalı, bugün vefat etti.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun Saim Tunalı’nın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz, Saim Tunalı’yı kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren Saim Tunalı’yı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Saim Tunalı’nın ailesine  ve basın topluluğumuza  başsağlığı diliyoruz” denildi.



Tunalı  2 Ağustos 2014 Cumartesi günü Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak öğle  namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.



Saim Tunalı’nın özgeçmişi



1922 yılında İstanbul’da doğdu. İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Sosyoloji bölümünü bitirdi. İsveç, Stockholm Üniversitesi’nde Sosyal Hizmetler dalında master yaptı. İ.Ü. Hukuk Fakültesi’nden Devlet Hukuku Sertifikasını aldı.

 

Gazeteciliğe 1941 yılında amatör olarak Son Telgraf gazetesi ve Yedigün Mecmuası’nda başladı. 1945 yılından itibaren profesyonel gazeteci olarak Yeni İstanbul, La Turquie Moderne, Son Saat, Yeni Sabah, Yeni Asya, İşçi Postası, İstiklal, İstanbul Ekspres, Anadolu Ajansı, Cumhuriyet gazetelerinde muhabirlik, yazarlık ve genel yayın müdürlüğü yaptı. Bu gazetelerin yurt içi ve yurt dışı temsilciliğini ve muhabirliğini üstlendi.

 

Türkiye Basın Ajansı’nı kurdu. Mediko-Sosyal Sağlık Dergisi’ni yayınladı. Sahibi olduğu bu iki kuruluşun Genel Yayın Müdürlüğü’nü üstlendi. 1976 yılında basından emekli oldu. Altı yıl İsveç ve İskandinav ülkeleri muhabir ve temsilciliğini yaptı.

 

1941 yılından 1987 yılına kadar gazetecilikle beraber vazife aldığı İstanbul Belediyesi’nde Tadilat Komisyon Başkanlığı yaptı. Belediye Zabıtası'nın yeniden kuruluşunda görev aldı. Tanzim Satış. Kütüphane ve Müzeler Müdürlükleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Buradan 1987 yılında yaş haddinden ikinci kez emekli oldu, gazetecilik mesleğini aralıksız sürdürdü. Evli ve bir kızı var. İsveççe ve Fransızca biliyordu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin