Başbakan'ın sert tepki gösterdiği Zaman muhabiri yaşadıklarını anlattı!

Erdoğan'ın tepki gösterdiği muhabir, yaşadıklarını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın sert tepki gösterdiği Zaman muhabiri yaşadıklarını anlattı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘MİT raporu’ ile ilgili sorduğu soruya karşılık sert bir tavırla karşılaşan Zaman Gazetesi muhabiri Derviş Genç, RS FM’de yayınlanan 'Atilla Güner’le Akşam Postas' programında o an yaşadığı duyguları paylaştı.



Başbakan Erdoğan’ın Almanya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı basın toplantısında kendisine soru soran muhabire yönelik sert tutumu tartışma konusu oldu. Zaman Gazetesi muhabiri Derviş Genç’in; "17 Aralık’ta başlatılan operasyonla ilgili bir sorum olacak. Operasyondan 8 ay önce MİT tarafından , Reza Zarrab’ın söz konusu bakanlarla ilişkide olduğu MİT’in de sizi uyardığı yönünde bir rapor yansıdı. Böyle bir rapor sunuldu mu?" sorusu Başbakan Erdoğan’ı kızdırdı. Bu soru üzerine Erdoğan ; "Bakın MİT’in bu tür raporlarına nüfuz edebilecek kadar paralel yapının temsilcisi durumuna düşüyorsunuz. Müşterek çalışıyorsunuz da onun için. Bu kadar açık, her şey ortada" ifadelerini kullandı.



RS FM’de yayınlanan 'Atilla Güner’le Akşam Postası' programına katılan Zaman Gazetesi muhabiri Derviş Genç, Başbakan’la yaşadığı diyaloğun ayrıntılarını paylaştı. “Başbakan’ın bu tarz bir tepki vereceğini az çok tahmin ediyordum” diyen Genç; “Başbakan sertleşince ister istemez etkileniyorsunuz” diye konuştu:



"2,5 YILDIR BAŞBAKAN’I TAKİP EDİYORUM"



"2-2,5 yıldır Sayın Başbakan’ı takip ediyorum ben. İstanbul Zaman Gazetesi haber merkezi muhabiri olarak. Tabi Başbakan’ın zaman zaman bu tür sert çıkışlarına şahit olduk. Geçtiğimiz aylarda birkaç muhabir arkadaşımız da örneğin Reuters Haber Ajansı’ndan da bir hanımefendi Gezi olaylarından sonra bir soru sormuştu. Kendisi lehine bir polemiğe girmişti Sayın Başbakan, sert çıkmıştı."



"BEN CEVAP BEKLERKEN, İLGİNÇ BİR ÇIKIŞ YAPTI"



 “İşin soru kısmına gelecek olursak bir aydır kamuoyunun gündemini meşgul eden MİT raporuyla ilgili soru sormak istedim. İşin ilginç tarafı tabi MİT ve Başbakanlık bunu bir aydır yalanlamamıştı. Sayın Başbakan’a böyle bir raporun kendisine sunulup sunulmadığını sorduğumda, Başbakan’ın tabi biraz sinirlendiğini gördüm orada, ben kendisinden böyle bir rapor sunuldu ya da sunulmadı cevabı beklerken, ilginç bir çıkış yaptı. Şahsımı ve çalıştığım kurumu günlerdir ifade ettiği, ama hakkında bir tane bile delil gösteremediği paralel devletin sözcüsü olmakla itham etti. Haberin Zaman’da değil Taraf’ta yayınlandığını söylemiştim. Tabi onu da yanlışlıkla söylemişim, sonradan öğrendiğime göre T24’te ilk olarak yayınlanmış, Taraf’ta oradan alıntı olarak yayınlamış. Ben öyle deyince kendisi tabi farklı bir psikolojiye büründü, biraz da yüz ifadesi görülüyor görüntülerde de sert bir hal alınca tabi ister istemez sizde etkilenirsiniz.”

 

 "TARAF GAZETESİNE HİÇ GİTMEDİM"



"Ben tahmin ediyordum bu şekilde bir tepki geleceğini ama Taraf’la müşterek çalışmakla suçladı bizi. Daha sonra ben ki Taraf Gazetesi’ne hiç gitmemiş bir muhabirim, ofisinin nerede olduğunu bile bilmiyorum. MİT’in raporuna nüfuz edecek kadar paralel yapıda müşterek çalışıyorsunuz dedi."



"O AN KENDİMİ ‘ÖRGÜTE GÖNÜL VERMİŞ SAMİMİ ARKADAŞ’ OLARAK HİSSETTİM"



"Bu arada ‘sen değil’ diyerek beni de ayırıyor tabii. Aklıma şunu getirdi; Sayın Başbakan son günlerdeki ifadelerinde, örgüte gönül vermiş samimi kardeşlerim ifadesini kullandı. Bir tavan taban ayrımı yapmaya kalkıyor. O anda kendimi o örgüte gönül vermiş bir samimi arkadaş olarak da hissetmedim değil açıkçası. İşin esprisi tabii. Bu raporlar birilerinin eline nasıl geçiyor, bu ülkeyi sevmek değildir şeklinde ifadeler kullandı. Açıkçası Sayın Başbakan’ın bu tarz tepki vereceğini az çok tahmin ediyordum ben."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin