BAŞBAKAN HANGİ YAZARA İÇKİYİ AZALTMASINI TAVSİYE ETTİ?

Başbakan'ın Diyarbakır seyahatine katılan Akşam Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya uçakta yaşanan ilginç diyalogları yazdı.

Google Haberlere Abone ol
BAŞBAKAN HANGİ YAZARA İÇKİYİ AZALTMASINI TAVSİYE ETTİ?

İSMAİL KÜÇÜKKAYA / AKŞAM



Başbakan ambargoyu başlatmış bile



Diyarbakır seyahatinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı izlerken ilginç ve bir kısmı da eğlenceli medya notları ortaya çıktı.
Sanıyorum, bugüne kadar Başbakan Erdoğan'ın Doğan Medya Grubu'ndan hiçbir gazeteci davet etmediği tek gezi buydu. Ya da gözümden kaçan bir-iki istisna olabilir. Milliyet iki gün önce 'Akif Beki Radikal'e haksızlık etmiş' başlıklı bir kulis haber yayımladı. Orada 'analize alınan 18 gezinin tümünde Sabah ve Zaman gazetelerinin muhakkak temsil edildiği, bu gazeteleri birer eksikle Hürriyet ve Yeni Şafak'ın izlediği görülüyor' denildi. Sonra 'Türkiye 16, Star 12' diye rakamlar devam edip gidiyordu.
Sadece bahsedilen 18 gezi değil, daha da geriye gider ve genişletirsek, kişisel olarak takip edebildiğim kadarıyla Başbakan Erdoğan'ın gazeteci davet edilen tüm gezilerinde Zaman ve Hürriyet mutlaka vardı. Yeni Şafak ve Türkiye de öyle. Sabah ise sadece iki geziye çağrılmamıştı (Ankara temsilcilikleri boş olduğu bir dönem). AKŞAM ise bu sürede yukarıdaki gazetelere göre ancak üçte bir oranında davetliydi. AKŞAM'ın içinde bulunduğu TURKMEDYA'nın ülkemizin üç büyük medya grubundan birisi olduğunu unutmayalım. Biz yıllardır Başbakan'ı da Cumhurbaşkanı'nı da hep kendi imkanlarımızla izledik.


UÇAKTA DOĞAN GRUBU GAZETELERİ YOKTU
Hürriyet'in yüzde yüze varan temsil  oranının büyük bölümünde Ankara Temsilcileri Enis Berberoğlu, Başbakan'ın hep yanındaydı. Enis dün televizyonda çok söylenmiş, keşke bugüne kadar başka arkadaşları için Başbakan Erdoğan'a bir-iki kelam etseydi, neyse. Size durumu özetlemiş olayım. Şahsen ülkemizde gazetecilere uygulanan akreditasyon uygulamasının yanlış olduğu düşüncesindeyim. Bunu her platformda dile getiririm. Ama arkadaşların altı yıl boyunca susup, ilk kez bir geziye davet edilmeyince yaygara koparmalarını samimiyetsiz bulurum.
Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi dönüşünde kendisiyle yaptığımız söyleşideki sözleri dün gazetelerde yer aldı. Orada Başbakan Erdoğan, Doğan Grubu'na ilişkin sorulara da yanıt verdi. Meydanlarda zaten bu konuda hemen her gün Erdoğan'ın açıklamaları oluyor. Bir süredir 'yalan yazan gazeteleri almayın' çağrısında bulunan Erdoğan, bu sözlerini 'sivil inisiyatif' diye yorumluyor. Sebebini ise 'seçim dönemi yaklaşınca aynı anda koro gibi kampanyaya başlıyorlar' sözleriyle açıklıyor.
Uçakta Doğan Grubu gaze-telerinden hiçbirinin olmaması dikkatimi çekti. Partili taraftarlarına ve vatandaşlara ambargo çağrısı yapan Başbakan Erdoğan demek ki kendisi buna uymuş. Sanırım, Başbakanlık Basın Bürosu görevlileri ilgili bölümleri Basın Müşavirleri aracılığı ile   Erdoğan'a iletmekle yetiniyorlar.


BAŞBAKAN'IN İÇKİ ESPRİSİ
Başbakan Erdoğan, Diyarbakır mitinginin etkisiyle uçaktaki sohbette çok keyifliydi.
En son bölümde Emre Aköz'e 'çok kilo almışsın, dikkat et' dedi. Aköz 'sigarayı bırakınca 11 kilo aldım' yanıtını verdi. Erdoğan 'kilo için asıl içkiyi biraz azalt' tavsiyesinde bulundu. Emre Aköz bunun üzerine 'efendim üçte bire indirdim' diye devam etti. Başbakan 'O kadar azalttıysan çok iyi' diyerek memnuniyetini dile getirdi. Emre Aköz baktı hava iyi 'Sayın Başbakan işte bir tek sizin yanınızda içiyoruz' diye espri yaptı. Başbakan da anında şu espriyle yanıt verdi ve sonunda müthiş bir kahkaha attı:
'Ertuğrul Bey de (Özkök) hep öyle söylüyordu.'
Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır  seyahatinden ilginç medya notları da böyle...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin