Başbakan Erdoğan gazeteye açtığı davayı kazandı! Gazete 4 bin TL ödeyecek

Aydınlık gazetesi ve Doğu Perinçek Başbakan Erdoğan'a 4 bin TL tazminat ödeyecek.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan gazeteye açtığı davayı kazandı! Gazete 4 bin TL ödeyecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir köşe yazısında 'kişilik haklarına saldırı, haksız ve hukuka aykırı beyan ve isnatlarda bulunulduğu' gerekçesiyle açtığı davada Doğu Perinçek ve Aydınlık gazetesinden 4 bin lira manevitazminat kazandı.



 Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Başbakan Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile gazetenin ve Perinçek'in avukatı Hasan Fırat Kayaönü katıldı.



Erdoğan'ın avukatı Cemaloğlu, Perinçek'in yazısında Erdoğan'ın dini, siyasi ve sosyal kişilik değerlerine saldırıda bulunulduğunu belirterek davanın kabul edilerek tazminata hükmedilmesini istedi.



Gazetenin ve Perinçek'in avukatı Kayaönü ise manevi tazminat şartlarının oluşmadığını ileri sürerek, davanın reddini talep etti.



Hakim Sevgi Boyacı, davayı kısmen kabul ederek, davalıların 4 bin lira manevi tazminatı, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle ödemesine karar verdiğini açıkladı.



Dava dilekçesinde, Perinçek'in, gazetede 12 Temmuz 2013'te yayımlanan yazısında Başbakan Erdoğan hakkında "kişilik haklarına saldırı ile haksız ve hukuka aykırı beyan ve isnatlarda bulunduğu" gerekçesiyle Perinçek ve gazeteden 25 bin lira manevi tazminat talep edilmişti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin