Başbakan Erdoğan'dan dizi oyuncusuna dava!

Oyuncuya, twitter hesabından kullandığı ifadeler nedeniyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan'dan dizi oyuncusuna dava!

25 Haziran 2013 tarihinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınlanan grup toplantısı esnasında, oyuncu Gonca Vuslateri'nin twitter hesabından attığı tweet dikkat çekmişti. 



'Yalan Dünyadizisinde, Vasfiye Teyze rolü ile adından söz ettiren oyuncu, "çıktı gene tipini .......ğim" şeklinde bir tweet atmış ve tartışmalara neden olmuştu. Kimileri oyuncunun isim ve hedef belirlemediği üzerinde durdu, kimileri küfür olup olmadığının net olarak anlaşılmadığını konuştu, kimileri de ayıpladı. Aldığı olumlu ve olumsuz tepkiler sonrasında tweet'lerini silen Vuslateri, "İstediğim zaman istediğim şeyi yazarım silerim kötü eleştiri gördüm mü anından spam ederim göğsümü… Benim hesabım benim hakkım… One minute!” şeklinde yeni bir tweet göndermişti.



Başbakan Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu, ve Burhanettin Sevencan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları'na gönderdiği dilekçede, Gonca Vuslateri'nin konu ile alakalı savunmasının alınmasını ve @Gonca_Vuslateri hesabının kendisine ait olup olmadığının sorulmasını istedi.



Başbakan Erdoğan'ı hedef göstererek küfür ettiği iddia edilen ihtarda, oyuncu Vuslateri'nin attığı tweet'ler ve konuyla alakalı paylaştığı karikatür ek olarak mahkemeye sunuldu. 



Oyuncunun konu ile alakalı hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekti. DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin