Barbaros Muratoğlu’nun ikinci tahliye talebine de ret!

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nun yargılandığı davada, savcının ikinci kez tahliye istemesine rağmen mahkeme, tutukluluğun devamı yönünde karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Barbaros Muratoğlu’nun ikinci tahliye talebine de ret!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya tutuklu yargılanan Barbaros Muratoğlu ile avukatları Köksal Bayraktar, Şehnaz Yüzer ve Ahmet Çörtoğlu katıldı. Duruşmada, İzmir’deki FETÖ soruşturmasında tutuklanan, ‘Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak isteyen ve savcıya verdiği ifadesi iddianamenin delilleri arasına giren avukat Ramazan Aykış tanık olarak dinlendi. İzmir 1 No’lu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS aracılığı ile ifadesi alınan Aykış, şunları söyledi: “Savcılıktaki beyanımda benim geriye dönük olarak 4 - 5 yıllık zaman içerisinde gözlemlerime dayanarak verdiğim ifadeler kesinmiş gibi beyanlarıma geçirilmiştir. Bunu basından anladım. 4-5 yıllık süre içerisinde gördüklerim bir gözlemlemedir.”



‘BİZZAT DUYMADIM’



Muratoğlu’nun avukatlarının soruları üzerine Aykış, “Savcılık ifademde adı geçen Cemalettin Karataş ve Mehmet Yusuf Burak’ın cemaat içerisinde ve yargıda etkili olması nedeniyle Muratoğlu’nun vekalet verdiğini kendisinden bizzat duymadım. Ancak bu şekilde konuşmalardan izlenim edindim” dedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin