AYŞENUR ARSLAN: ERGUN POYRAZ İLE ATV'DE TANIŞTIM

Mahmut Övür'ün, 28 Şubat'ın "düğmesine basan" kaseti atv'ye Ergenekon davasının tutuklu sanığı Ergun Poyraz'ın getirdiğini söylemesiyle başlayan tartışmada adı geçen isimlerden Ayşenur Arslan konuştu...

Google Haberlere Abone ol
AYŞENUR ARSLAN: ERGUN POYRAZ İLE ATV'DE TANIŞTIM

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün, 1999 yılında Fethullah Gülen'le ilgili kasetleri atv'ye getiren ismin Ergun Poyraz olduğunu söylemesinin yankıları devam ediyor. Zaman'a konuşan o dönemde kanalın iki numaralı yetkilisi olan Ayşenur Arslan, "Evet, Ergun Poyraz'la bu süreçte tanıştım." dedi.







Poyraz'ın halen mahkeme önünde olduğunu hatırlatan Arslan, "Kendisi çok uzun süredir tutuklu. Şimdi onun hakkında süreci etkileyecek herhangi bir cümle kurmam son derece yanlış. Ama onu tabii ki tanıdım." ifadelerini kullandı. O dönem kasetleri kimlerin aktardığına ilişkin soruya ise bunun muhatabının Ali Kırca olduğu karşılığını verdi.

Şu an CNN Türk'te Medya Mahallesi programının yapım ve sunuculuğunu üstlenen Arslan, kasetlerle ilgili şöyle konuştu: "Bir yerden geldiği belli. Asker mi gönderdi, x şahıs mı? Her şeyden haberim olsaydı, Ali Kırca'yla birlikte neden Star'a gittiğimizi de bilirdim. İkinci insandım; ama bir ve iki numaranın arasındaki mesafe bazen çok değişebiliyor. Dolayısıyla her şeyi bilmemiz söz konusu değildi. Samimi olarak söylüyorum ki, nereden geldiğini bilmiyorum." Ünlü televizyoncu, kasetlerin montajlanmadığını; bizzat kendileri tarafından yayına verildiğini söyledi. Ancak, "Elbette sizin dünya görüşünüz doğrultusunda seçiyorsunuz. Ben Fethullah Gülen ideolojisine çok uzağım. Dolayısıyla benim seçimim başka türlü." sözleriyle kasetlere son şeklini kendilerinin verdiklerini kaydetti.

Arslan, kasetler furyasının başlangıcı sayılan 28 Şubat sürecini ise şöyle değerlendirdi: "Ekranda bir cümleyle insanları sokağa da dökebilirsiniz. Bütün bunlar da yaşandı aslında." Ardından şu çarpıcı tespitte bulundu: "Çamurda dolaştığınız zaman paçanıza değmemesi mümkün değil. Öyle zamanlarda öyle yerlerde olmuşsunuz ki, temiz olmanız söz konusu değil."


Fatih Vural/Zaman 



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin