'Ayla'nın yapımcısından yanıt: Senaryonun hakları bizde

Mustafa Uslu, 'Filmin tüm senaryo hakları bizimdir' dedi ve Yiğit Güralp’i kendilerini baltalamaya çalışmakla itham etti

Google Haberlere Abone ol
'Ayla'nın yapımcısından yanıt: Senaryonun hakları bizde

Türkiye’nin Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar adayı olan “Ayla” filminin yapımcısı Mustafa Uslu, filmin senaristi Yiğit Güralp’in iddialarına yazılı bir yanıt verdi. Uslu, “Filmin tüm senaryo hakları bizimdir” diyor ve Güralp’i kendilerini baltalamaya çalışmakla itham ediyor.



Hatırlanacağı üzere “Ayla” filminin senaristi Yiğit Güralp kendi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunmuş ve 9 aydır “Ayla” filminin sosyal medya hesaplarından engellendiğini iddia etmişti. Güralp “4 yıldır olan biten bundan ibaret de değil, ne sağlığım kaldı ne huzurlu bir günüm oldu” diyerek kendisine yapılan daha birçok şey olduğunu ima etmişti. Güralp kimi oyunculara kendisiyle göürşülmemesi yönünde telkinler yapıldığını da iddia etmiş fakat tüm bunları polemiğe yol açacak şekilde tartışmaktan kaçındığını belirterek iki yıl içinde bir belgesel çekeceğini söylemişti. “Ayla” filminin yapımcısı Mustafa Uslu’dan bu iddialara yanıt geldi. Senaryonun maddi manevi tüm haklarını aldıklarını söyleyen Uslu, Güralp’i kendilerini baltalamakla suçluyor. Dijital Sanatlar (yapımcı firma) imzalı olarak gazetemize yollanan yazılı açıklamada Uslu şunları söylüyor: “Senaristlik ücreti Yiğit Güralp’e ödenerek Ayla filminin senaryosunun maddi ve manevi tüm hakları, Dijital Sanatlar tarafından satın alınmıştır. (...) Ayla filmi daha Oscar yolunun başındayken senarist Yiğit Güralp tarafından, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Sinema Dairesi Başkanlığı’na; filmin Oscar değerlendirmesine alınmamasıyla ilgili e-posta gönderilmiştir. Bu gelişmeler sonrası bugüne kadar filme ait sosyal medya hesapları dahil, kendisi ile iletişim de sınırlı olmuştur. Filmde rol alan oyuncuların tamamı ise kendini ispat etmiş, çok değerli sanatçılardır. Kendilerini herhangi bir şekilde yönlendirmemiz söz konusu olamaz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin