Ayla, Katar'da 9 salonda vizyonda!

Eleştirmenler tarafından; “Sinema tarihinde yapılmış en güzel sevgi filmlerinden biri” olarak değerlendirilen Ayla; Katar’da 9 salonda vizyona girdi.

Google Haberlere Abone ol
Ayla, Katar'da 9 salonda vizyonda!

Kore Savaşı’na katılan bir Türk askeriyle, savaş alanında öldürülmüş ailesinin yanında bulduğu küçük kızın sevgi ve umutla beslenen gerçek hikayesinden beyazperdeye taşınan Ayla, Avrupa’dan sonra Katar’da vizyon yolculuğuna başladı.



Katıldığı uluslararası festivallerden de ödüllerle dönen Ayla, Uluslararası Asya Film Festivali’nde Yılın En İyi Filmi olarak “İzleyici Ödülü” alırken Captown Film Festivali’nde filmin kurgusunu yapan Mustafa Presheva’ya “En İyi Kurgu Yönetmeni Ödülü” kazandırdı. Ayla, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen Palm Springs Film Festivali’nden de ödülsüz dönmedi. 77 ülkeden 180 filmin katıldığı festivalde izleyici oylarıyla;  “Best of the Fest”  listesine girdi. Arizona’da düzenlenen Sedona Uluslararası Film Festivalinde “En İyi Yabancı Film” seçilirken, izleyici oylarıyla da “En İyi Film” ödülünü aldı.



Tüm dünyada sinemaseverlerin yakından takip ettiği, filmleri izlemeden önce mutlaka ziyaret ettikleri internet sitesi IMDB’de puanı 9.1 olan Türkiye’nin Oscar adayı Ayla, bugünden itibaren Katar’ın başkenti Doha’da, 9 salonda izleyicilerle buluşuyor.


Etiketler ayla katar vizyon
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin