Aydın Ünal: 15 Temmuz milletin devrimiydi ama devrim önce kendi çocuklarını yer

"Reis'ten çok Reisçi olanlar, darbe başarılı olsaydı Fethullah'tan çok Fethullahçı olacaklardı."

Google Haberlere Abone ol
Aydın Ünal: 15 Temmuz milletin devrimiydi ama devrim önce kendi çocuklarını yer

AK Parti Ankara Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AK Parti cephesinde yaşananları kaleme aldı. Ünal, hakkındaki iddialara, '15 Temmuz milletin devrimiydi; devrim, önce kendi çocuklarını yer' sözleriyle karşılık verdi.



Aydın ÜNAL / YENİ ŞAFAK



Devrim çocuklarını yer



15 Temmuz'da bombalanan kurumlarımızdan birinin özel kalem müdürü azılı Fetullahçıydı. 3 hafta görevinden alınamadı. Birilerinin yakını; eniştesi mi, damadı mı neymiş. Görevinden alındıktan sonra da izinli olarak, yani yasal yollardan yurtdışına gitti.



***



15 Temmuz'da bombalanan bir başka kurumda, FETÖ ile mücadele etsin diye, güvenilir bir şahıs terfi ettirildi ve üst düzey göreve getirildi. Hemen 17 Temmuz'da, kurumda FETÖ ile irtibatı olmayan 3 kişi görevden uzaklaştırıldı. “Güvenilir” şahıs, Fetullahçıları tasfiye ederken, araya kendi şahsi hesaplarını da eklemiş, kin duyduğu 3 kişiyi FETÖ'cü torbasına koyup uzaklaştırmıştı.



***



Skor kaygısı, bazı kurumlarda adaletin, samimiyetin, dürüstlüğün önüne geçti.



***



Anadolu'nun birçok yerinde, dikkatsizlik, tembellik, skor kaygısı, asılsız ihbar, şahsi hesaplar, husumetler nedeniyle masum insanlar mağdur edildi. Fetullahçıların, kendilerini gizlemek adına ahlaksızca masumları suçlaması da mağdur üretti.



***



16 Temmuz akşamı Demokrasi Mitingleri'nin yapıldığı her meydanda millet vardı; 17 Temmuz ve sonrasında lüks arabalarıyla müteahhitler geldiler, ikbal arayışındaki bürokratlar geldiler, kamufle olmaya çalışan soysuz Fetullahçılar geldiler. Meydanlarda millete yer kalmadı.



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin