Aydın Doğan'dan 'güçlü kızlar'a destek!

Aydın Doğan'ın da destek verdiği Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Doğan'dan 'güçlü kızlar'a destek!

Kız çocukları ve erkek çocuklar arasındaki eşitsizlikler, dünya genelinde milyonlarca çocuğu hala etkiliyor. Konunun merkezinde ise eğitim yoluyla kız çocuklarının güçlenmesi ve yaşam becerilerinin artırılması yer alıyor. Genç kız çocuklarına yatırım yapılmasının yoksulluk, eşitsizlik ve cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadeleyi hızlandırabileceği öngörülüyor. 



İşte, bu noktadan hareketle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Türkiye, Kanada ve Peru’nun ortak girişimleriyle, 2012 yılında, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla 11 Ekim gününü ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ olarak ilan etti.



Dünya Kız Çocukları Günü'ne dikkat çekmek, Türkiye'de kız çocuklarının eğitim konusunda yaşadığı sorunları, eğitimin kız çocuklarının hayatında yarattığı farkı ortaya koymak amacıyla Birleşmiş Milletler, Aydın Doğan Vakfı, UNFPA, UNICEF ve UN WOMEN, bu yıl ilk kez ‘Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı’nı düzenleyecek.



8 Ekim Perşembe günü Conrad Hotel İstanbul’da ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ temasıyla düzenlenecek olan konferans UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, UN WOMEN Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Solrun Gisladottir, UNFPA Türkiye Temsilcisi ve Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan Ülke Direktörü Karl Kulessa, Birleşmiş Milletler Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra’nın yanı sıra Türkiye ve dünyadan önde gelen isimlerin katılımı ve katkılarıyla kız çocuklarının eğitim yoluyla güçlenmesi konusunun tartışıldığı bir platform olacak. 



Aydın Doğan'dan 'güçlü kızlar'a destek!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin