AYDIN DOĞAN: NAMUSUMA SALDIRI VAR

Aydın Doğan, Gazeteci Emin Çölaşan hakkında açtığı 50 bin liralık davanın reddedilmesi üzerine, Yargıtay’a başvurdu ve ‘’Namus, şöhret, vakar ve haysiyete saldırı var’’ dedi. Çölaşan'ın yanıtı ise "Teselli ikramiyesi veririm" oldu.

Google Haberlere Abone ol
AYDIN DOĞAN: NAMUSUMA SALDIRI VAR

Emin ÖZGÖNÜL / GAZETEPORT ÖZEL


ANKARA- Doğan medya grubunun patronu Aydın Doğan, Gazeteci Emin Çölaşan hakkında açtığı 50 bin liralık davanın reddedilmesi üzerine, Yargıtay’a başvurdu. Temyiz başvurusunda ‘’Aydın Doğan’ın namus, şöhret, vakar ve haysiyetine, onur ve meslek saygınlığına saldırı vardır’’ denildi.


Hürriyet Gazetesinde 22 yıl çalıştıktan sonra işine son verilen gazeteci Emin Çölaşan, ‘’Kovulduk Ey Halkım, Unutma Bizi’’ adlı bir kitap yazmış ve Aydın Doğan da, kişilik haklarına saldırı ve iftira olduğu gerekçesiyle, Çölaşan hakkında 50 bin liralık tazminat davası açmıştı. Üsküdar 1. Asliye Hukuk Mahkemesi ise kitapta yazılanların eleştiri sınırları içinde olduğunu belirtip, davayı reddetmişti.


‘’EKSİK İNCELEME VAR’’
Aydın Doğan’ın avukatları Deniz Ketenci ve Volga Gökçe bu kararı Yargıtay’a taşıyarak temyiz isteminde bulundu. Başvuruda ‘’ Yerel mahkeme kararı oluştururken, delilleri yeterince araştırmamış, eksik inceleme ile hüküm kurmuştur’’ denildi. Kararı bozulması istenerek, şu görüşler savunuldu:


‘’Dava konusu yayın incelendiğinde, müvekkilimizin kişilik haklarının ihlal edildiği, ticari itibarının zarar gördüğü, amaçlı olarak saldırıldığı açıkça görülecektir. Davalı yazar, yazılarında basın meslek ilkelerini ihlal etmiş, kişilere hakarete varan nitelemelerde bulunmuş, bu nedenle uyarılmıştır. Kendisi bu uyarıyı ‘Sansür’ olarak nitelemiş, kasten bu kelimeyi kullanmış, müvekkilimizi ve sahibi bulunduğu yayın grubunu, halkın gözünde karalayarak, ticari itibarına ağır zarar vermiştir. Kitapta yer alan isnatların, müvekkilimizin kişilik haklarına, namus, şöhret, vakar ve haysiyetine saldırı oluşturduğu, onur ve meslek saygınlığını sarsıcı nitelik taşıdığı, izahtan varestedir’’


ÇÖLAŞAN: TESELLİ İKRAMİYESİ VERİRİM
Aydın Doğan’ın, mahkemenin ret kararının bozulması istemiyle Yargıtay’a yaptığı başvuruyu değerlendiren Emin Çölaşan ise GAZETEPORT’a şunları söyledi:


‘’ Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Davayı kaybetti şimdi Yargıtay yollarına düştü. Eğer Aydın Doğan’ın paraya ihtiyacı varsa, beni arasın. 50 bin değil ama, kendisine 5-10 bin lira teselli ikramiyesi gönderebilirim. Böylece para sorununa karınca kararınca bir katkım olur.’’

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin