AYDIN DOĞAN İFADE VERECEK

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefetten haklarında soruşturma açılan, aralarında Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de bulunduğu 4 kişiyi ifade için adliyeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
AYDIN DOĞAN İFADE VERECEK

Vergi cenneti ülkelerde kurulan tabela şirketler üzerinden yüksek fiyatla kağıt ithalatı yaparak küçük yatırımcıları zarara uğrattığı iddia edilen Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ile şirketin iki yöneticisi hakkında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadi Yoldaş, Aydın Doğan ve kızı ile birlikte diğer şüpheliler İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu'na ifade vermek üzere adliyeye gelmeleri için tebligat gönderdi. Tebligatın şüphelilere ulaştığı ve avukatların savunma için süre talep ettikleri belirtildi.


KARAR GEÇEN AY ALINMIŞTI
SPK'nın suç duyurusunda bulunulması kararıyla ilgili sitesine koyduğu bültende, Hürriyet ve Milliyet'in ihtiyacı olan gazete kağıdı ve baskı malzemelerinin üreticisatıcı firmalar yerine, gazete kâğıdı ve baskı malzemesi tedarik işlemlerine fiili olarak herhangi bir katkısı bulunmayan ve Doğan Ailesine ait Sortal Trading Company Limited ve Shawcliff Trading Limited unvanlı şirketler üzerinden üretici- satıcı birim fiyatlarından daha yüksek bedellerle ithal edildiği kaydedilmişti.


Yabancı payının azaltılması için 3 aylık süre başladı
DOĞAN Yayın Holding, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) şirket bünyesindeki yabancı kuruluşlarla ilgili ortaklık payı konusunda 13 Ekim'de aldığı kararının kendilerine tebliğ edildiğini ve yasal yollara başvuracağını bildirdi. Böylece Doğan'ın yabancı payını yüzde 25'e azaltması için tanınan 3 aylık yasal süre başlamış oldu.


Doğan'dan yeniden yapılandırma açıklaması
DOĞAN Yayın Holding, şirketin yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak, medyada yer aldığı şekli ile işleme konu olacak varlıkların gruplandırılması veya bir öncelik sıralamasına tabi tutulması yönünde alınmış karar bulunmadığını bildirdi. Şirket, konunun, yeniden yapılandırma sürecinde devam eden çalışmalarla şekilleneceğini duyurdu.


(Sabah)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin