AYDIN AYAYDIN'DAN 'SPK BAŞKANSIZ' YAZISI

Tam da Vatan'ın Doğan Grubu'na satış dosyası SPK'nın önüne geldiği bir dönemde Vatan yazarı Aydın Ayaydın, SPK Başkanı'nı 5 gün yurtdışına çıktı diye eleştirdi... Star Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, geçtiğimiz hafta Vatan Grubu'nun "devlet görmüş" bir yazarıyla SPK'ya baskı yapacağını iddia etmişti.

Google Haberlere Abone ol
AYDIN AYAYDIN'DAN 'SPK BAŞKANSIZ' YAZISI

İşte Ayaydın'ın bugünkü yazısı...


SPK başkansız

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Turan Erol, Uluslararası Sermaye Piyasası Örgütü’nün (IOSCO) geleneksel yıllık toplantısına katılmak üzere Paris’e gittiği için 5 gün boyunca SPK başkansız kaldı. Sebebi de Temmuz 2007’de Erol’un Başkan olarak atanmasından bu yana II. Başkan seçiminin yapılmaması.
SPK mevzuatına göre, II. Başkan seçimi SPK Başkanı’nın teklifi ve Kurul’un onayı ile gerçekleşir. Ancak Başkan Erol, II. Başkan teklifini Kurul gündemine almadığı için II. Başkan seçilemiyor.
Yurtdışı seyahati ve hastalık durumunda, yasal olarak SPK’da karar ve yönetim mekanizması duruyor. Doğan Cansızlar’ın başkanlığındaki SPK, Başkan’ın olmadığı bir dönemde II. Başkan Kurulu toplamış ve Başkan’ın altındaki makam arabasının alınmasına karar verilmişti. Erol’un da böyle bir korkusu mu var?
IOSCO’nun Paris’te yapılacak yıllık toplantısı için SPK’nın 28.3.2008 tarih ve 9/407 sayılı kararı ile; Paris’e gidecek heyete Kurul Başkanı Turan Erol, Kurul Üyesi Muhammet Emin Özer, Hukuk İşleri Başkanı Barış Akgül (hakkındaki ilginç iddialar Başbakanlık Teftiş Kurulu’nca soruşturuluyor) ve Uzman Tuğba Altun’un katılması uygun görülüyor. Ancak 3.4.2008 günkü toplantıda Uzman Ayşegül Ekşit’in ve 14.5.2008 tarihli toplantıda ise, Kurul Üyesi Mustafa Korhan’ın da heyete alınması karara bağlanıyor. Bu yıl 6 kişinin katıldığı IOSCO toplantısına aynı SPK, daha önce Başkan Doğan Cansızlar’ın tek başına katılmasını bile uygun bulmamıştı.
www.gazetevatan.com

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin