AVRUPA BİRLİĞİ - TÜRKİYE GAZETECİLER KONFERANSI YARIN BAŞLAYACAK

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen ''14. AB-Türkiye Gazeteciler Konferansı'', yarın İstanbul'da başlayacak. Konferansa kimler katılacak?

Google Haberlere Abone ol
AVRUPA BİRLİĞİ - TÜRKİYE GAZETECİLER KONFERANSI YARIN BAŞLAYACAK

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Delegasyon Başkanı Büyükelçi Hansjörg Kretschmer'in ev sahipliğini üstlendiği iki günlük konferans, AB üyesi ülkeler ve Türkiye'den önde gelen gazetecileri, her iki taraftan gençlik temsilcileri ile dinleyici ve gözlemci kitlesini bir araya getirecek.

AB ile Türkiye medyasının karşılıklı olarak birbirini daha iyi anlamasına katkı sağlama ve bir tartışma ortamı oluşmasını destekleme amacını taşıyan konferansta, bu yılki tartışmalar ''gençlik'' ve ''ifade özgürlüğü'' konuları üzerinde odaklanacak.

Düzenlenecek iki panelde, hem AB, hem de Türkiye'deki gençlerin beklentileri ve endişeleri ele alınacak. Ayrıca, ''Avrupa'nın geleceğinin inşasında gençlerin bu sürece nasıl katılabilecekleri'' tartışılacak. ''İfade özgürlüğü'' konulu tartışmalar ise ''medyanın demokratik toplumlarda bu özgürlüğü desteklemede üstlendiği rol ve sorumluluklara'' odaklanacak. Konferansa katılacak gazeteciler şunlar:

AB'den; Marco Ansaldo (La Repubblica-İtalya), Florian Klenk (Die Zeit-Almanya), Gunnar Köhner (Deutsche Welle-Almanya), Marek Ostrowski (Polityka-Polonya), Frederick Studemann (Financial Times-İngiltere), Pavlos Tsimas (Ta Nea-Yunanistan), Gabriella Vasile (Giornale Radio Rai-İtalya), Daniel Vernet (Le Monde-Fransa), Kees Versteegh (NRC-Handelsblad-Hollanda).

Türkiye'den; Yavuz Baydar (Sabah), Murat Belge (Radikal), İsmet Berkan (Radikal), Murat Çelikkan (Birgün), Nilgün Cerrahoğlu (Cumhuriyet), Ragıp Duran (BiaNET), Yalım Eralp (CNN-Türk), Abbas Güçlü (Milliyet), Metin Münir (Milliyet), Şirin Payzın (CNN-Türk).

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin