AVRASYA´NIN EN BÜYÜK BİLİŞİM FUARI CEBIT AÇILDI

Avrasya´nin en büyük bilgi ve iletisim teknolojileri fuari olarak nitelendirilen CeBIT Bilisim Eurasia Fuari, Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi´nde bugün kapilarini ziyaretçilere açtı.

Google Haberlere Abone ol
AVRASYA´NIN EN BÜYÜK BİLİŞİM FUARI CEBIT AÇILDI

Dünya CeBIT ve Hannover Fairs Interpro Uluslararası Fuarcılık (HIF) A.S. Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Alpay, açılış öncesinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul'u Avrasya'nin bilgi ve iletişim teknolojileri başkenti yapmak misyonu ile yola çıktıklarını söyledi.

Bu misyona uygun olarak fuarin içeriğine her yil degisik sektörleri bulusturan yeni bölümler ilave edildigini kaydeden Alpay, ''CeBIT, Avrasya'ya açilan en önemli ticaret kapisi'' dedi.

Türkiye'de bilisim teknolojileri pazarinin gelisimi hakkinda da bilgi veren Alpay, bu yil bilisim sektörünün yüzde 12.9 büyüyerek 11.5 milyar dolarlik, 2004 yili sonunda da 13.2 milyar dolarlik büyüklüge ulasacaginin tahmin edildigini belirtti.

Dünya CeBIT zincirinin Avrasya halkasi olan fuar, bu yil Çin, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hindistan, Italya, Güney Kore, Singapur, Danimarka, Belçika, Tayland ve ABD basta olmak üzere 20 ülkeden 900'e yakin sirket ve 55 ülkeden de 160 bin ziyaretçiyi agirlayarak küresel bir bulusmaya ev sahipligi yapacak.

Yabanci sirketler arasinda Türkiye'de temsilciligi bulunmayan firmalarin ürün ve hizmetlerini kendilerine ayrilan bölümlerde tanitacagi fuar, 55 bin küçük ve orta boy isletme yetkilisi ile Anadolu'dan yaklasik 45 bin isadamini agirlayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin