atv'den Cannes çıkarması!

Cannes'da, atv’den bir günde iki tanıtım birden

Google Haberlere Abone ol
atv'den Cannes çıkarması!

"Dizi atv’de izlenir" sloganı ile yerli ve yabancı milyonların gönlünü fetheden atv, her yıl Ekim ayında Cannes’da düzenlenen TV içerik fuarı MIPCOM’u bu sene de fethetti. Kuruluş Osman dizisinin başrol oyuncusu Burak Özçivit ile dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ; Hercai dizisinin başrol oyuncuları Akın Akınözü, Ebru Şahin ve Ayda Aksel; dizinin yönetmenleri Cem Karcı ve Benal Tairi ile yapımcı Banu Akdeniz, atv ekibi ile beraber sektörün temsilcileri ile Cannes’da bir araya geldi. atv, aynı gün iki tanıtım toplantısı birden düzenleyen tek TV kanalı olarak Cannes’da büyük ilgi topladı.



atv'den Cannes çıkarması!



Hercai ve Kuruluş Osman beş ülke ile ön anlaşma imzaladı



Dört gün süren fuarın henüz ikinci günü sona ermeden Hercai, Bulgaristan, Arnavutluk ve İspanya’ya satılırken, çekimleri henüz başlamış olan Kuruluş Osman’a ise Afganistan, Arnavutluk ve Pakistan televizyonları tarafından ön rezervasyon yapıldı.



atv'den Cannes çıkarması! - Resim : 2



Kuruluş Osman (The Ottoman) Cannes’da!



Yurt dışında “The Ottoman” adıyla yayınlanacak olan atv’nin yeni dizisi ”Kuruluş Osman” Türkiye’den önce ilk defa Cannes’da basının karşısına çıktı. Cannes’da kurulan dev Osmanlı çadırı ile halkın yoğun ilgisini çeken dizinin tanıtım toplantısı, sektörün önde gelen temsilcilerini ve basını bir araya getirdi.



atv'den Cannes çıkarması! - Resim : 3



Dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ’ın açılış konuşmasıyla başlayan lansmanda dizinin küçük bir çadırdan çıkıp dev bir imparatorluğa dönüşen Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş hikayesini anlattığını söyledi. Bozdağ, ayrıca senaryoyu yazarken mevcut tüm tarihi bilgilerden faydalanıldığını, hikayenin aslına sadık kalması için özveri ile çalışan büyük bir ekip ve dev bir plato kurulduğunu söyleyerek tüm ekibe ve atv yöneticilerine teşekkür etti. Dizinin başrol oyuncusu Burak Özçivit ise dizide bir devletin nasıl bir aşk ve büyük özveri ile kurulduğunu anlattığını, senaryo için bir yılı aşkın zamandır hazırlandığını söyledi. Basının büyük ilgisini çeken Burak Özçivit, herkesle tek tek ilgilenerek sorularına cevap verdi ve duruşu ile herkesin gönlünü fethetti.



atv'den Cannes çıkarması! - Resim : 4



Hercai Cannes’da da fırtına gibi esti!



atv’nin hem TV ekranlarında hem de dijital ekranlarda rekor üstüne rekor kıran dizisi Hercai, başrol oyuncuları, yönetmenleri ve yapımcısıyla Cannes’daydı. Fuarda basının ve sektörün önde gelen temsilcileri ile bir araya gelen Hercai ekibi samimi tavırlarıyla herkesin sevgisini kazandı. C21 Magazin dergisi editörlerinden Ed Waller’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde dizinin üç başrol oyuncusu Ebru Şahin, Akın Akınözü ve Ayda Aksel ile yönetmenleri Cem Karcı ve Benal Tairi’ye İspanyol AtresMedia televizyonundan Jose Antonio Salso Baratas eşlik etti.



atv'den Cannes çıkarması! - Resim : 5



Türk dizileri İspanya’da bir numara!



atv’nin Sıla ve Sen Anlat Karadeniz dizilerinin İspanya kanallarında elde ettiği başarılara istinaden Hercai dizisinin de izlenme rekoru kıracağına inandıklarını belirten Baratas, atv yöneticilerine teşekkür etti. Türk dizilerinin tüm dünyada ilgi ile takip edildiğinin altını çizip sözü dizinin yönetmeni Cem Karcı’ya bıraktı. Karcı, daha ilk bölümünden itibaren rekorlar kıran dizinin bu denli başarılı olmasını, işlerini büyük bir aşkla yapmalarına bağladı. Dizinin diğer yönetmeni Benal Tairi ise Hercai adının neden seçildiğinden ve Hercai çiçeğinin hikayesinden bahsetti.



atv'den Cannes çıkarması! - Resim : 6



Beş kadın senarist tarafından yazılan Hercai’de güçlü babaanne rolünü oynayan Ayda Aksel, daha önce bu kadar güçlü, doğulu bir kadın karakter oynamadığını ancak yapımcı Banu Akdeniz’in kendisine güvenmesinin başarısında önemli bir etkisi olduğunu söyledi.



Mardin’in mistik ortamından bahseden Ebru Şahin’e dizideki karakterinin taktığı Mavi Süryani kolyesinin hikayesi soruldu. Şahin, kolyenin takanları nazardan koruduğuna inanıldığını anlattı.



Akın Akınözü ise Miran Aslanbey karakterinin belki de beş kadın tarafından kaleme alınması sebebiyle bir kadının aşık olabileceği tüm özellikleri barındıran bir adam olduğuna inandığını belirtti.



atv'den Cannes çıkarması! - Resim : 7



Gerçek aşkı kadınlar yansıtır



Dizinin yapımcısı Banu Akdeniz, dizinin başarısını kadınlar tarafından senaryolaştırılan bu aşkın çok naif işlemesine bağladı. Çünkü kadınların gerçek aşkı hissettiğini ve yansıttığını düşündüğünü söyledi.



Herkes ile tek tek fotoğraf çektiren ve basından gelen röportaj isteklerini kırmayarak cevaplayan ekibin toplantısı kokteyl ile son bulurken çıkışta tüm konuklara hediye olarak Mavi Süryani kolyesi dağıtıldı.



atv'den Cannes çıkarması! - Resim : 8


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin