Atilla Dorsay: Yeniden sahalara dönmüş değilim

Milliyet Cadde Yazarı Ali Eyüboğlu, bugünkü köşesinde Emek Sineması’nın yıkılmasını protesto için sinema eleştirmenliğini bırakan Atilla Dorsay'ın sahalara henüz dönmediğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Atilla Dorsay: Yeniden sahalara dönmüş değilim

Ali Eyüboğlu'nun bugünkü köşe yazısı şöyle:



"Akşam üzeri Efes’in sponsorluğunda İKSV’nin daveti vardı sahilde. Festivale katılan sinemacılar bir hayli ilgi gösterdi İKSV’nin davetine. Festivalin gediklilerinden Vecdi Sayar, Türkiye’nin Cannes’da ilk defa  böyle bir davet  verdiğini söyledi.



Türkiye’den gelen sinemacıların Cannes’a gelen sinemacılarla tanışıp, kaynaşma şansı yakaladığı davette Emek Sineması’nın yıkılmasını protesto için sinema eleştirmenliğini bırakan Atilla Dorsay da vardı. Festivali boyuncu Cannes’dan Radikal’e yazılar yazan Dorsay, “Yeniden sahalara dönmüş değilim. Sadece Cannes’a özel bir durum bu. 20 yıl aralıksız da davetli olsan Cannes’a, 21’incisi için yazı yazmamışsan, ertesi yıl davet etmezler seni. Bu hakkımı kaybetmemek için Radikal’e yazdım  o yazıları. Kararımdan dönmüş değilim” dedi. ,



CANNES NOTLARI 

Erkeklere, koyu renk takım elbise ve papyonun zorunlu olduğu ‘La Grande Bellezza’nın gala gecesinde kadınlara da topuklu ayakkabı mecburiyeti vardı. Kadınların girişte giymek zorunda oldukları topuklu ayakkabıları içeride yanlarında getirdikleri parmak arası terliklerle değiştirmesi ilginçti.



Cannes’a gitmek için Los Angeles’taki otelden çıktığımda Amerika’da pazar günü öğlendi ve yerel saatler 13.20’yi gösteriyordu. Londra ve Nice üzerinden gittiğim Cannes’daki otele giriş yaptığımdaysa pazartesi gece yarısıydı ve Fransa’da saatler 23.00’tü. Dünya sinemasının kalbinin attığı Los Angeles’tan düzenlediği film festivaliyle Avrupa’da aynı işlevi üstlenen Cannes’a ulaşmam uzun sürdü ama değdi. Cannes’daki 40 saatim hayli yoğun ve renkli geçti, üstelik benim şansıma hava şahaneydi. Efes ve İKSV’den festivale gelenlerin söylediğine göre, önce yağmur, ardından esen aşırı rüzgar bayağı etkilemiş etkinlikleri."



Yazının tamamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin