Ateşböceği neden sevildi? Güldüy Güldüy Show’un yıldızı kim?

MedyaTava editörü Ömer Üst, reytingleri masaya yatırdı. Yaz boyunca gözü yapımların üstünde olacak.

Google Haberlere Abone ol
Ateşböceği neden sevildi? Güldüy Güldüy Show’un yıldızı kim?

Sıcak yaz aylarında televizyon izleme sürelerinde düşüş yaşanması beklenmedik bir şey değil. Kanalların küçülen izleyici pastasından pay alması da bu nedenle daha da zorlaşıyor. Bu yaz sezonuna diziler kadar yarışmalar damga vursa da, ilk sırada yine diziler yer alıyor.



Ateşböceği ekran macerasına başladı



Star’ın Türk Malı’nın ardından açıkladığı iki yaz dizisinden Ateşböceği, dün ekran macerasına başladı. Dizinin ilk bölümü için ‘izleyiciden tam not aldı’ diyebiliriz. Total’de 2, AB’de ve ABC1 kategorilerinde ilk sırada yer alan Ateşböceği, Star’ın yüzünü güldürdü.



Fragmanları yayınlandığında en çok Kiralık Aşk dizisine benzetilen Ateşböceği, hikaye olarak fenomen diziyle pek bir benzerlik taşımıyor. Zengin, karizmatik ve başarılı erkek ile bıçkın, güzel ve hırslı kızın ötesinde farklılıklar barındırıyor senaryosu.



Seçkin Özdemir’in başarılı ve zengin bir avukata hayat verdiği Barış Buka karakteri ile adından daha da söz ettirecek gibi görünüyor. Sonradan dahil olduğu Kiralık Aşk’ta canlandırdığı karakterden çok farklı özelliklerle karşımıza çıkan Özdemir’in ilk bölüm performansı izleyicilerin de beğenisi aldı.



Nilay Deniz, Dayan Yüreğim dizisinin final yapmasının hemen ardından Ateşböceği ile karşımıza çıktı. Aslı Eğilmez karakterine hayat veren Deniz, ilk kez bir dizide başrol oyuncusu olarak yer alıyor. Birçok dizide önemli rollerde yer alsa da Nilay Deniz, bir dizinin lokomotif ismi olarak ilk kez karşımıza çıkmış oldu. Seçkin Özdemir’le uyumu beğenilse de ilk bölümde başrol olmanın ağırlığını biraz hissetmiş gibi genç oyuncu. Ailesinin tüm yükümü omuzlarında taşıyan taksici bir genç kızı canlandıran Nilay Deniz’in ilerleyen bölümlerde performansını daha da yükseltmesi gerekecek.



Zengin kadro



Ateşböceği dizisinin ilk bölümden reyting listesinin zirvesinde yer almasının en büyük nedenlerinden biri de geniş kadrosu. Derya Alabora, Tatlı İntikam dizisindeki performansı ile övgüleri toplayan Çağrı Çıtanak, oynadığı her rolün altından başarıyla kalkan Durul Bazan, usta oyuncu Şebnem Dilligil, bir çırpıda sayabildiğimiz isimler. Açık konuşmak gerekirse, daha düşük bütçelerle kurulduğu söylenen yaz dizileri bir yana, normal sezon dizilerinden farksız bir kadroya sahip Ateşböceği.



Bu noktada özellikle üç isme dikkat çekmek gerekiyor. İlk olarak Seçkin Özdemir’in teyzesini canlandıran Derya Alabora’dan bahsetmek lazım. Sıcak yaz günlerinde evlerinde televizyon izleyip zaman geçirmek isteyenlere piyango bir şey Alabora’yı izlemek. İlk bölümden adına ve kariyerine yakışan bir performans sergiledi. Fakir ailenin annesini canlandıran Şebnem Dilligil ise dizinin diğer tarafında adeta teraziyi dengeledi bölüm boyunca. Ve tabii ki Çağrı Çıtanak… Tatlı İntikam dizisindeki performansı kusursuzdu. Ateşböceği’nin kadrosu açıklandığında da bence en dikkat çekici isimlerden biriydi Çıtanak. Performansı artarak devam ediyor. Onu, daha çok projede görmeye devam edeceğiz.



atv'nin Kanatsız Kuşlar’ına sıkı rakipler



Survivor 2017’nin ve Vatanım Sensin’in sezon finali, Çoban Yıldızı ve Cesur ve Güzel’in de final yapmasının ardından atv’nin yeni dizisi Kanatsız Kuşlar, reytinglerde kendisini zirvede bulmuştu. Yaz dizisi için fazla dram olmasına rağmen, beklentilerin üzerinde ilgi gördüğünü söylemek yanlış olmaz. Ama, Ateşböceği gibi dişli bir rakip var artık karşısında. Perşembe günleri normal sezonda büyük bir reyting savaşına sahne oluyordu. İzleyen sayısı düşse de savaş yeni işlerle devam edecek gibi.



Güldüy Güldüy Show kaldığı yerden devam ediyor



Geçtiğimiz yazın ses getiren programlarından biriydi Güldüy Güldüy Show. Ağabeyleri ve ablalarının sezon içerisindeki başarısında en büyük pay kemikleşmiş izleyici kitlesiydi. Geçen yaz olduğu gibi, bu yaz da hatırı sayılır bir izlenme oranını elde edecektir. Bunda Show TV’nin programın tekrar bölümlerini ne sıklıkta vereceği de etkili olacak.



Ağabeyi Ali Sunal’ın rolünü Güldüy Güldüy’de üstlenen Ezo Sunal’ın çocuklarla diyalogları çok başarılı. Ancak, henüz Ali Sunal’ın Güldür Güldür’deki performansından çok uzak. Geçen sezonki o tutuk halleri halen devam ediyor.



Berat Efe Parlar



Güldüy Güldüy Show’da birçok yetenekli çocuk oyuncu var. Bazıları sahnede en az büyükleri kadar başarılı. Anne dizisinin küçük yıldızı Beren Gökyıldız da geçen sezon Güldüy Güldüy kadrosundaydı. Ancak bir isim var ki, herkesi gölgede bırakıyor. İftarlık Gazoz filminde Cem Yılmaz’la başrolü paylaşan ve büyük övgü alan Berat Efe Parlar, yeni sezonda da adeta tek başına Güldüy Güldüy’ü taşıyan bir performans sergiliyor.



Ömer ÜST

omer@omerust.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin