Aslı Kızmaz: Herkes kendi hayatının esas kadınıdır

İlk romanı "Benden Ne Olur?"u geçtiğimiz ocak ayında okurla buluşturan Aslı Kızmaz, Medyatava'ya konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Aslı Kızmaz: Herkes kendi hayatının esas kadınıdır

Yazar Aslı Kızmaz'ın ilk romanı "Benden Ne Olur?" geçtiğimiz ocak ayında okurla buluşmuştu.



Kızmaz, İnkılâp Kitap etiketiyle yayınlanan ve 5. baskıya ulaşan kitabın yayınlanma süreciyle ilgili Medyatava'nın sorularını yanıtladı.



Aslı Kızmaz: Herkes kendi hayatının esas kadınıdır



 



"Benden Ne Olur?" ilk romanınız. Nasıl ortaya çıktı bu kitap? 



Aslında uzun süredir aklımda normal kadınların hikayeleri de ilgi çekici olabilir konseptinde bir fikir vardı. Sadece hayata geçiremiyordum. Bir arkadaşımın da baskısıyla Sertab Bal karakterini oluşturdum. Önce dizi olması için çalışmalara başladık ama sonra yazmak o kadar çok hoşuma gitti ki bırakamadım ve devam ettim. Sonunda da “Benden Ne Olur” ortaya çıktı. 



Kitap kısa sürede 5. baskıya ulaşmış bile, memnun musunuz ilgiden?



Çok! Türkiye’deki kitap okuma oranını da düşünürsek, insanlara bir şeyler okutturmak ve bundan zevk almalarını sağlamak muhteşem bir his.



Kitabınızın bu kadar kısa sürede 5. baskı yapmasında sosyal medyadaki takipçi rakamınızın da etkisi var mı sizce?



Bence yok. Bunu şöyle düşünebilirsiniz; mesela Instagram’da bir oyuncuyu 4 milyon kişi takip ediyor ama dizisi ya da filmi bazen tutmuyor. Sosyal medyadaki takipçileriniz sizi orada yaptığını işlerlerle seviyor. Sosyal medyanın dışında bir şey yapıyorsanız onun alıcısı çok başka. Ama şunu da söylemem gerek, kitabın tanıtımı için muhteşem bir araç oldu. 



"Benden Ne Olur?" ne sunuyor okuyucuya, neyi dert edinmiş kendine bu kitap?



Hayatta rezil olmaktan, denemekten korkma! Hepsi günün sonunda hayatında kocaman bir anıya dönüşüyor. Bir de unutma ki, kimsenin hayatı sıradan değildir! Herkes kendi hayatının esas kadınıdır! Tadını çıkar!



Sertab Bal'ın size benzeyen yönleri var mı?



Evet, aslında Sertab’ın sadece bana değil herkese benzer çok yönü var. Ama en çok neyi sana benziyor diye sorarsanız, sanırım ani yükselmeleri... Ben de çok hızlı parlar, sonra da hemen unuturum. 



Nasıl geri dönüşler alıyorsunuz, en çok kimler okumuş kitabı?



En çok kadınlar tabii ki… Ama imza günlerinden de gördüğüm kadarıyla her yaştan, her meslekten kadın bu kitapta kendinden bir şey bulmuş.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin