Aşk-ı Memnu romanı, Romanya'da dizi oluyor!

Romanya’nın en çok izlenen ikinci kanalı Antenna 1’de ‘Fructul Oprit’ adlı bir dizi başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Aşk-ı Memnu romanı, Romanya'da dizi oluyor!

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, Ocak 2018'de Romanya’nın en çok izlenen ikinci kanalı Antenna 1’de yayınlanacak olan ve Aşk-ı Memnu romanından uyarlanan ‘Fructul Oprit’ adlı diziyle ilgili detayları yazdı.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



Romanya'da 'Aşk-ı Memnu'



Ocak 2018’de Romanya’nın en çok izlenen ikinci kanalı Antenna 1’de ‘Fructul Oprit’ adlı bir dizibaşlayacak. Ülkenin diline ve kültürüne göre yazılıp, çekilen bir iş bu...



Dizinin yönetmeni Ruxandra Ion, senaristleri Simona Macovei ve Radu Grigore gibi tüm oyuncular Romanyalı... Gelelim Türkçesi ‘Yasak Meyve’ olan bu projenin bizimle ilgisine:



‘İstanbullu Gelin’, ‘Vatanım Sensin’ ve 2018’de başlaması planlanan ‘Memed: Bir Cihad Fatihi’ dizisini çeken O3 Medya’nın ortaklarından Saner Ayar, Romanya’da Red&White adlı bir şirket kurdu.



Yunanistan televizyonuyla isim benzerliği dışında alakası olmayan Antenna 1’le anlaşan Ayar, Romanya’ya Türk dizi formatında bir iş sattı. 



Amerika’dan sonra dünyaya en çok dizi ihraç eden ülke olan Türkiye’nin, Romanya’da çekeceği Türk dizisi formatındaki ilk iş olacak bu…



Romanya’da TV kanallarında genellikle 45 dakikalık komedi dizileri moda... ‘Fructul Oprit’, içerik ve süre olarak, mevcutlardan çok farklı. İlk yayınının üzerinden  70 yıl geçtiği ve  anonimleştiği için telif gerektirmeyen Halit Ziya Uşaklıgil’in ‘Aşk-ı Memnu’ romanından esinlenerek Romence yazılan ‘Fructul Oprit’ adlı aşk ve dram dizisinin her bölümü 90 dakika olacak.



Red&White’ın yöneticilerinden Tunacan Altınay, şimdiye kadar çekilmemiş kalitede bir yapıma imza atacaklarını, 2018’de Romanya’da, Türk dizisi formatında iki proje daha çekeceklerini söyledi.



İstanbul’da çekim yaptılar



Çekimleri Romanya’da başlayan dizinin bazı sahneleri İstanbul’da yapıldı. Çünkü senaryo gereği, hasta olan başrol oyuncularından biri, tedavi için Türkiye’ye getirildi. Dizinin yönetmeni Ruxandra Ion, İstanbul’daki çekimlerle ilgili, “Bu şehir muhteşem güzellikler sunan doğal bir set ortamı. Her şeyi ilham verici. ‘Aşk-ı Memnu’nun geçtiği yalılardan birinde çalışmak, heyecan verici” dedi. ‘Aşk-ı Memnu’da Adnan Bey olarak izlediğimiz rolün Rumen versiyonunu ülkenin önemli aktörlerinden Adrian Titieni canlandıracak. Bihter, Michaela Prosan’a, Behlül ise genç yetenek Petru Octavian’a kısmet oldu.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin