Aşık Veysel, türkülerle anıldı

Halk ozanı Aşık Veysel, ölümünün 42. yılında türkülerle anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Aşık Veysel, türkülerle anıldı

Esenler Belediyesi, Anadolu'nun en büyük halk ozanlarından biri olan Âşık Veysel Şatıroğlu'nu ölümünün 42. yılında özel bir etkinlikle andı. Esenlerlilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede, Âşık Veysel'in dilden dile dolaşan türküleri söylendi. 



Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Ustalara Saygı Gecesi programında, ''Ben giderim adım kalır/Dostlar beni hatırlasın/Düğün olur bayram gelir/Dostlar beni hatırlasın'' dizelerinin sahibi dünyaca ünlü Halk Ozanı Âşık Veysel anıldı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Sivaslılar Eğitim Kültür Vakfı yöneticileri ile çok sayıda Esenlerli katıldı.



TÜRKÜLER HEP BİRLİKTE SÖYLENDİ



Âşık Veysel'in hayatını kendisinin anlattığı film ile başlayan gecede, sanatçılar Adile Kurt Karatepe, Hakan Dedeler, Aysun Gültekin ve Nida Ateş, büyük ustanın türkülerini seslendirdi. Salonu dolduran vatandaşlar, zaman zaman türkülere eşlik ettiler. Aşık Veysel'i Anma Gecesi, dört sanatçının birlikte seslendirdiği "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsü ile sona erdi. 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin