Arslan kardeşlerin davasında ilk duruşma yapıldı

Mahkeme ara kararını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Arslan kardeşlerin davasında ilk duruşma yapıldı

İfadede Arslan kardeşlerin, FETÖ'ye maddi yardımda bulundğu, Türkçe olimpiyatlarına sponsor olduğu ve FETÖ'nün düzenlediği Umre gezisine gittiği yönündeki ifadelerini okudu.



tv100.com'da yer alan habere göre; Ara kararı açıklayan mahkeme FETÖ sanığı Arbella makarnalarının sahibi Mahmut Arslan'ın adli kontrol tedbirlerinin ve yurt dışına çıkış yasağının devam etmesine karar verdi. 



Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma saat 10:00'da başladı. Sanıklardan hiçbiri duruşmaya katılmadı. SEGBİS'le FETÖ suçlamasıyla hükümlü Ahmet Sinan  Demirsoy ise tanık sandalyesindeydi.



Mahkeme Başkanı daha önce FETÖ'nün Büyük Bölge Esnaf Sorumlusu olan Nazmi Demir isimli tanığın ifadesin okudu. Demir'in ifadesinde çarpıcı iddialar yer alıyordu. 



"2015 ile 2019 yılları arasında Mersin'de FETÖ'nün Büyük Bölge Esnaf sorumlusuydum. Mahmet ve Hasan Arslan'ı tanırım. Kendilerin bir kez ziyaret ettim. Mersin'de düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarına sponsor oldular. Mahmut Arslan'ın 40-45 bin kadar para yardımı oldu. Bu bir reklam parasıydı. Direk elimize geçmedi. Örgütte benimle aynı konumdaki Ahmet Sinan Demirsoy, Arslanlar'ı örgüte katmak için görüşmeler yaptı. Hatta düzenlenen programlara  davet etti. Hasan Arslan da örgütün  düzenlediği Umre gezisine katıldı."



Bu ifadeler tanık Ahmet Sinan Demirsoy'a soruldu. Demirsoy, Arslan kardeşleri FETÖ'nün düzenlediği Türkçe olimpiyatlarına davet etmek için Arbel Gıda'ya gittiğini söyledi.



"İddianamede ismi geçen sanıkları bizzat tanımam. Simaen görsem belki tanırım. Mersin'de dershane yöneticiliği ve öğrentmenlik yaptım. Bahsedilen kişilerle söylenildiği gibi bir ilişkimiz olmadı. Sadece Türkçe olimpiyatlarına davet için Arbel A.Ş'ye gittim. Bu da 2013'ten önceydi" dedi.



Tanık ifadesinin ardından sanık avukatlarının talepleri alındı. Avukatlar FETÖ'ye yardım etmek suçundan yargılanan Arslan kardeşler Hüseyin Arslan, Ayşegül Çinhazar, Ömer Abdullah Özdemir ve Abdulkadir Külaçıoğlu'nun dosyasının ayrılmasını ve beraatlerini istedi. 



Avuktalar FETÖ'ye yardım etmekle suçlanan Arslan kardeşlerle ilgili yayın yasağı istedi, tanıkların dinlenilmesinden vazgeçilmesi ve tümsanıkların adlikontrol ve yurt dışına çıkış yasaklarının kaldırılmasını talep etti.



Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti bir saatlik aranın ardından kararını açıkladı ve FETÖ sanığı Mahmut Arslan'ın adli kontrol tedbirlerinin ve yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verdi. Diğer bütün sanıkların ise adli kontrol yasağının kaldırılmasına hükmetti.



Avukatların yayın yasağı ve tanıkların dinlenmesinden vazgeçilmesi talepleri de reddedildi.



Duruşma 11 Ekim Cuma günü saat 10:00'a ertelendi.




Etiketler fetö dava mahkeme
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin