'Arka Sokaklar'ın başarısı senaryo'

Ali Eyüboğlu, Arka Sokaklar oyuncuları Zafer Ergin ve İlker İnanoğlu ile fenomen diziyi konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Arka Sokaklar'ın başarısı senaryo'

Geçtiğimiz cuma akşamı 500'üncü bölümüyle ekrana gelen Kanal D'nin fenomen dizisi Arka Sokaklar'ın başrol oyuncuları Zafer Ergin ve İlker İnanoğlu, Milliyet'ten Ali Eyüboğlu'nun sorularını yanıtladılar.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



Arka Sokaklar'ın başarısı senaryo



Kanal D’de yayınlanan ‘Arka Sokaklar’ın 500’üncü bölüm yemeğinde Zafer Ergin ve İlker İnanoğlu’yla aynı masadaydık. Bu fırsatı kaçırmadım ve iki oyuncuyla ‘Arka Sokaklar’ serüvenlerini konuştum.



Dizinin macerasının nasıl başladığını sorduğum Ergin, şunları söyledi:



“Eski eşim Melek Baykal, oynadığı ‘Cennet Mahallesi’ ve ‘Akasya Durağı’ dizilerini çeken Erler Film’le çalışmamı çok istedi. 2006’nın mart ayında Türker Bey (İnanoğlu), ortada daha dizinin senaryosu yokken, ‘At imzanı, vereyim avansını’ dedi. İmzayı atmayayım ama söz veriyorum dedim. Nisan ayında iki bölümün senaryosu geldi ve çok güzeldi. Alışmadığım bir polisiye... Senarist Ahmet Yurdakul’u arayıp, tebrik ettim. Sonra anlaşma yaptık ama avans almadım. Bir işi yapmadan, avansa karşıyım. Avans bana biraz müteahhit işi gelir, sanatçı olarak yaptığım işi görmeyi isterim.



Anlaşma yaparken Türker Bey, ‘150 bölüm yaparız bu işi. Sağa sola bakıp, başka iş peşinde olma’ dedi. 15 gün sonra bana başka bir teklif daha geldi. Senaryoyu okuyunca, çarpıldım. Aklım kalmadı değil o projede. Temmuz ayında başladık. İlk bölüm yayınlandı o teklifi yapan arkadaş arayıp, ‘Senaryoyu rafa kaldırdım, bekliyordum. Kötü bir iş olursa kapacaktım seni. Ama diziyi izleyince, görüşüm değişti. Siz bunu ömür boyu oynarsınız’ dedi. ‘Arka Sokaklar’ serüvenim böyle başladı.”



Diziye başladığınızda ‘Arka Sokaklar’ın değil 150, 500 bölüm süreceği aklınızdan geçti mi?



Geçmedi. Hatta davalık olduğum bir diziyi (Kurtlar Vadisi) bırakmıştım. O zamanki yapımcı sağda solda, ‘Zafer Ergin ne zaman 12 bölüm üst üste oynadı ki’ bile demiş. Buyurun 500’üncü bölümdeyiz.



Projenin başarısını neye bağlıyorsunuz?



Yapım, kadro tamam, ama senaryo çok önemli... Başarılı bir senaryo ekibimiz (Ahmet Ozan Yurdakul) var. İşin başarısında en büyük pay sahibi onlar.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin