AP: Gazetecilere gözdağı verilmesini kınıyoruz

Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye'ye ifade özgürlüğü kınaması geldi.

Google Haberlere Abone ol
AP: Gazetecilere gözdağı verilmesini kınıyoruz

Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen Türkiye raporunda "Sosyal medya ve diğer internet sitelerinin yasaklanmasını, gazetecilere gözdağı verilmesini kınıyoruz" deniyor.



92 'Ret' oyuna karşılık 492 'Evet' oyuyla kabul edilen belgede, 7 Haziran genel seçimlerine de vurgu yapılıyor ve "Türkiye'de seçmen değişim istediğinin sinyalini vermiştir [...Seçimler] Türkiye'de demokrasinin ve vatandaşların demokratik ruhunun da bir göstergesi olmuştur" deniyor.



Türkiye'nin yakın geçmişinin en kapsayıcı parlamentosunun oluştuğu ifade edilen raporda, ülkedeki çeşitliliğin Meclis'te de temsil edileceği vurgusu yer alıyor.



Avrupa Parlamentosu, kurulacak kapsayıcı bir hükümet ile demokratikleşme alanında reformlara yeniden hız verilmesi çağrısını da yapıyor.



YARGI VE GÜÇLER AYRILIĞI VURGUSU



Rapor metnine sonradan eklenen bölümlerden birisinde güçler ayrılığı ilkesi ve yargının bağımsızlığı konusunda endişelerin olduğu dile getiriliyor.



Bu alanlarda yapılan son yasa değişikliklerinin tek taraflı olduğu ve ilgili kurum ve kuruluşlara danışılmadığı da eleştiriliyor.



Yargı ve emniyet mensuplarının farklı yerlere atanmaları, görevden alınmaları ve gözaltına alınmalarının da yargının bağımsızlığı konusunda ciddi endişeler doğurduğu belirtiliyor.





Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin