Ankara'daki saldırıda bir gazeteci yaşamını yitirdi

Ankara'daki askeri servis araçlarını hedef alan saldırıda, 32 yaşındaki gazeteci Gülşen Yıldız hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'daki saldırıda bir gazeteci yaşamını yitirdi

Ankara'da askeri servis araçlarını hedef alan katliam 32  yaşındaki gazeteci Gülşen Yıldız'ı hayattan kopardı. İnönü Bulvarı'nı Dikmen  Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının geçişi sırasında  dün saat 18.31'de meydana gelen bombalı saldırı, Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığında yaklaşık 4 yıldır gazeteci olarak çalışan Ankara Üniversitesi  İletişim Fakültesi mezunu Yıldız'ı iş çıkışında yakaladı.



ANKARA GARI'NDAKİ SALDIRIDA PROFİLİNİ KARARTMIŞTI



Patlamadan etkilenen, bakanlığa ait servis aracındaki Tarım TV  muhabiri Yıldız, ambulansla Güven Hastanesine kaldırıldı. Tüm müdahalelere  rağmen, terör genç gazeteciyi hayattan kopardı.



Yıldız'ın iş arkadaşlarından Nigar  Polat, yaşanılanlara halen inanamadığını belirterek, "Gülşen adı gibi sürekli  güler ve herkese pozitif enerji verirdi. Onunla konuştuğumuzda rahatlardık,  kimseye kızmaz, hep olumlu düşünmeye çalışırdı. Yufka gibi yüreği vardı.  Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı olan Ankara Garı'nda meydana gelen  patlama sonrasında çok ağlamış ve günlerce kendini toplayamamıştı. Gardaki  saldırı sonrasında profilini karartmıştı. Oysa bir gün terör onun da canını  alacakmış" diye konuştu. Polat, Yıldız'ın içindeki sevginin her zaman  kendilerine güç verdiğini, hayatta en çok küçük yeğenini sevdiğini ve ona  hediyeler aldığını söyledi. Hediyeleri henüz verme fırsatı bulamadığını anlatan  Polat, "Yeğenine hayatı öğretecekti ama hikayesi yarım kaldı" dedi. 



TRT SINAVLARINA GİRMİŞTİ



İsmini vermek istemeyen bir iş  arkadaşı da Gülşen Yıldız'ın muhabirliği çok sevdiğini ve birkaç gün önce TRT'nin  sınavlarına girdiğini ifade etti. Yıldız'ın sınav sonucu için çok  heyecanlı olduğunu belirten iş arkadaşı, şunları kaydetti: "TRT'nin  sınavlarını kazanırsa bize yemek yedireceğini söylüyordu. Çalışma arkadaşlarımız  içinde en hayat dolu olanımızdı. Etrafındakilere enerji verirdi. Onunla birlikte  hepimiz öldük. Gülşen ile içimizdeki çocuk da öldü. Bu şok geçtiğinde eminim  içimizdeki yara daha çok kanayacak. Hepimizin başı sağ olsun."- "Gülşen'i  ambulansa biz taşıdık"Saldırı gerçekleştiğinde olay yerinde bulunduğunu,  kendisinin de aynı bakanlıkta mühendis olarak görev yaptığını söyleyen arkadaşı,  "Patlamanın nasıl olduğunu anlamadık bile. Her şey bir anda gerçekleşti. Patlama  olduğunda ilk olarak 'Yaşıyor muyum' diye bakıp, ardından çevremi inceledim ve  yaralılara yardım etmeye başladım. İlk gördüğüm de Gülşen oldu ve durumu ağırdı.  Olay yerine ilk askeri ambulans geldi ve Gülşen'i ambulansa taşıdık. Kulağından  kan geliyordu. Hala olay anı gözümün önünden gitmiyor" diye konuştu.     Kahramanmaraşlı olduğu öğrenilen Gülşen Yıldız'ın cenazesi,  Elbistan'da defnedilecek. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin