Tiyatrocular, Devlet Tiyatrosu'nun o açıklamasına ne yanıt verdi?

Tiyatroculardan, DT'nin Levent Üzümcü'yle ilgili açıklamasına belgeli yanıt...

Google Haberlere Abone ol
Tiyatrocular, Devlet Tiyatrosu'nun o açıklamasına ne yanıt verdi?

01 - 06 Mart tarihleri arasında 'Ankara Tiyatro Günleri' için tahsis edilen Şinasi Sahnesi'nin tahsisinin 'Levent Üzümcü sahne alacak diye' iptal edildiği iddialarını yazılı bir açıklamayla yalanlayan Ankara Devlet Tiyatrosu'na, tiyatroculardan belgeli yanıt geldi.



Tiyatrocular, DT'nin Şinasi Sahnesi'nin tahsisini 'Üzümcü' nedeniyle iptal etmediği, İstanbul Jest Tiyatrosu'nun sözleşme hükümlerine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle bütün etkinliklerin iptal edildiği yönündeki açıklamasına, Devlet Tiyatrosu tarafından gönderilen bir yazıyla cevap verdi.



DT tarafından gönderilen yazılı belgede, etkinliğin 'program yoğunluğu' gerekçesiyle iptal edildiği belirtiliyor.



İşte, tiyatrocuların o açıklaması:



"01 - 06 Mart tarihlerinde Ankara Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi’nde gerçekleştirmeyi planladığımız Ankara Tiyatro Günleri etkinliği salon tahsislerinin iptali konusunda İlgili kurum tarafından bir açıklama yapılmıştır. Bu Açıklamaya cevap verme zorunluluğumuz doğmuştur. İlgili kurum salon tahsislerinin tahsis yapılan tiyatro haricinde bir başka tiyatronun da salonu kullanması nedeniyle iptal ettiğini ileri sürmüştür. Bu açıklamasında ilgili kurum kendisi ile çelişmektedir. 22-26 Mart tarihlerinde tahsislerin Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından yapıldığını ve 23 martın bu sebeple iptal edildiğini ancak Geri kalan tarihleri iptal etmediklerini görmekteyiz.  



01 - 06 Mart tahsislerininse İstanbul Jest tiyatrosu tarafından yapıldığını ve sözleşme metinlerine uymadığı gerekçesiyle tüm programın iptal edildiğini açıklamıştır. Aynı sözleşme Sadri Alışık Tiyatrosu için geçerli değil miydi?  Neden onlarında tüm tahsisleri iptal edilmedi? Ayrıca İlgili Kurumun tarafımıza ilettiği resmi yazıda iptal sebebinin “Program Yoğunluğu” olduğu görülmektedir.



Siyasetle hiçbir alakası olmayan bizim gibi firmaların siyasete alet edilmeye çalışılması, yaptığımız işlere engel olunmaya çalışılması, sanatlarını sergilemek isteyen sanatçıların değişik bahanelerle engellenmeye çalışılması bizleri derinden yaralarken birde bu tarz çelişkili  basın açıklamalarıyla algının başka noktalara çekilmeye  çalışılması sadece komiktir.



Bizlerin tek niyeti sanatçılarımızın tiyatro oyunlarını gösterebilmeleri ve gerçekleştirmeyi planladığımız etkinliği bu ve benzeri sebeplerle geri adım atarak iptal etmek yerine bir çözüm bularak seyirci ile buluşturmaktır. Bu bağlamda ilgili kurumun iptal yazısını bizlere iletmesi neticesinde bir başka kurum ile görüşülmüş ve bu kurumun salonlarını kullanımımıza açmasıyla oyunlarımızı oynayabilme ve Ankara Tiyatro Günleri etkinliğini gerçekleştirebilmemiz sağlanmıştır. Çeşitli haberler ve yanlış basın açıklamalarıyla siyaset ortamına çekilmeye çalışılmamız oldukça yanlıştır.  Bizler bilet alan ve etkinliği izlemek isteyen binlerce seyircinin mağduriyetini gidermek için çabalamaktayız.



Etkinliklerimiz 01-06 Mart tarihlerinde yeni salonlarında gerçekleşecektir. Seyircimiz yeni salon bilgilerini ve program hakkındaki tüm güncel bilgiyi adresinde ve Resmi Sosyal medya hesaplarımızda bulabilirler."



Tiyatrocular, Devlet Tiyatrosu'nun o açıklamasına ne yanıt verdi?



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin