Anayasa Mahkemesi'nin Balbay ve Haberal kararına ilk yorumlar!

Anayasa Mahkemesi CHP milletvekili Mustafa Balbay'ın tutukluğunu "hak ihlali" saydı.

Google Haberlere Abone ol
Anayasa Mahkemesi'nin Balbay ve Haberal kararına ilk yorumlar!

Anayasa Mahkemesi, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın uzun tutuklulukla ilgili yaptığı itirazı haklı buldu.  Balbay'a manevi tazminat ödenecek. 



Anayasa Mahkemesi, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın uzun tutuklulukla ilgili yaptığı itirazı haklı buldu. Yüksek Mahkeme, Haberal'a tazminat ödenmesine hükmetmedi. 



Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı beklenirken AK Parti ve CHP'den ihlal kararına ilişkin yorumlar geldi. 



AK PARTİ VE CHP'DEN İLK DEĞERLENDİRMELER



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair soruları yanıtladı. 

Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın adil yargılama ve uzun tutukluluk süreleriyle ilgili yaptığı itirazı haklı bulmasını değerlendiren Çelik, "Karara saygı duyarım. Gereği neyse hukuk devletinde bu yapılır" dedi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise konuyu Twitter hesabından değerlendirdi. Oran şu ifadeleri takipçileri ile paylaştı: "Anayasa Mahkemesi Balbay'ın itirazı üzerine verdiği karar ile Türkiye'de insan hakları ihlalini açıkça teşhir etti. Bu kadar uzun süren bir tutukluluk hali, adil yargılanmayı aşar, tedbir değil cezalandırma anlamına gelir, bir insan hakkı ihlalidir. Özel Yetkili Mahkemelerin yaptığı bu hak ihlalinin bu şekilde kabul edilmesi ÖYM'lerin nasıl mahkemeler olduğunu da gösteriyor. Biz Balbay'ın sonuna kadar da yanındayız, bu ülkede kimse böyle haksızlıklara, zulme uğramasın diye mücadele ediyoruz." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin