Amberin Zaman'a imza kampanyalı destek: Erdoğan derhal özür dilemeli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ünlü gazeteciden özür dilemesi için imza kampanyası başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Amberin Zaman'a imza kampanyalı destek: Erdoğan derhal özür dilemeli!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta CNN Türk'te yayınlanan Şirin Payzın'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuk ettiği ve kadın gazetecilerin de sorularıyla katıldığı 'Ne Oluyor' adlı programda yer alan Taraf gazetesi köşe yazarı Amberin Zaman için ağır ifadeler kullanmıştı. 



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programda "Halkın ahlak reformuna ihtiyacı var" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Oradan da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış, edepsiz bir kadın, 'Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi' diyor. Haddini bil haddini. Eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun. Çıkarıyorlar seni işte böyle malum Doğan grubunun televizyonuna, oradan da saygısızca yüzde 99'u Müslüman olan bu halka hakaret ediyorsun. Karşılıklı oturmuşlar, hem seçmene hakaret ediyorlar hem Müslümanlara hakaret ediyorlar. Siz bu kafayla devam edin. Bidon kafalı dediniz, göbeğini kaşıyan adam dediniz, sorgulamayan kitle diyorsunuz şimdi. 'Müslaman' diyerek aşağılamaya devam edin. Bu millet sizi bunun için hiçbir zaman iktidara getirmeyecek" demişti.



Bu sözler üzerine imza.la sitesinde 'Erdoğan Gazeteci Amberin Zaman'dan Derhal Özür Dilemeli' başlıklı  bir kampanya başlatıldı.



imza.la sitesinde "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sırasında gazeteci Amberin Zaman’a ağır hakaretler etmiştir. Siyasilerin, kişilere karşı işlediği hakaret dahil her türlü suça karşı bir kalkan oluşturan "dokunulmazlık"ları sayesinde bu suçlar cezasız kalmaktadır. 



Başbakan'ın, miting meydanlarından yaptığı bu hakaretler nedeniyle öncelikle bir kadın ve bir gazeteci olarak Amberin Zaman’dan ve ayrıca tüm kadınlardan Türkiye ve dünya kamuoyu önünde özür dilemesini talep ediyoruz" ifadeleri yer aldı.



Kampanyaya buradan destek veriliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin