Amazon selfie ile ödetecek!

Son döneme damgasını vuran Selfie ile alışveriş yapmaya hazır mısınız? Amazon ilk adımı attı.

Google Haberlere Abone ol
Amazon selfie ile ödetecek!

Son döneme damgasını vuran Selfie ile alışveriş yapmaya hazır mısınız? Petent başvurusunda bulunan Amazon kısa süre içinde kullanıcılarının selfie çekerek ödeme yapmalarına imkan veren özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Amazon'un patent başvurusunda bulunduğu bu özelliğini ne zaman kullanıma sunacağı henüz netlik kazanmadı.



NTV'nin haberine göre,Selfie çekmek bir eğlence aracı olmaktan çıkıp bir alışveriş aracı olabilir. Zira online alışveriş devi Amazon, selfie ile ödeme yapılmasına olanak veren sistem için patent başvurusunda bulundu. 



Online alışverişlerde kullanılacak bu ödeme biçiminin kullanıcı adına daha güvenli bir ortam sunacağının altını çizen Amazon, şifrelerin çalınma riskinin bulunduğunu ancak bu yöntem ile kişiye özel bir ödeme standardı oluşturulacağı ve bu sayede online hırsızlıkların gözle görülür düzeyde azalacağı iddiasında. 



SELFIE PAY NASIL ÇALIŞACAK? 



Peki Amazon'ın 'selfie pay' adını vermesi beklenen bu ödeme sistemi nasıl çalışacak? Patent başvurusunda yer verilen görseller baz alınırsa kullanıcı Amazon'dan satın aldığı ürünü ödeme işlemini gerektiği esnada selfie çekecek ve yüzü sistemde taranarak bilgileri doğrulanacak.  



Buna ilaveten güvenlik önlemlerinin artırılması kapsamında kullanıcıdan her seferinde başka bir yüz hareketi yapması istenecek. 



MASTERCARD DA BENZER BİR ADIM ATTI



Son dönemin bu popüler alışkanlığına bankacılık sektörü de kayıtsız kalmamış,  MasterCard 'selfie pay' (Selfie ile ödeme) isimli bir özelliği kısa süre içinde kullanıma sunmak için düğmeye bastığını duyurmuştu. 



Amazon selfie ile ödetecek!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin